herfst in de Ardennen | Travelvibe

Lekker fit en gezond op vakantie en vooral veel tijd in de buitenlucht doorbrengen. Klinkt dat je als muziek in de oren? Dan kunnen we je zeker aanraden een huisje Ardennen te huren. Dit prachtige natuurgebied verleent zich namelijk uitstekend voor een mooie en avontuurlijke outdoor vakantie. Je kunt er wandelen, kajakken, mountainbiken, bergbeklimmen en nog veel meer. Wil jij weten hoe je jouw gezonde outdoor vakantie in de Ardennen kunt doorbrengen? Lees gauw verder!

Raften of kajakken op de Ourthe

Heb je vrienden die net zo avontuurlijk ingesteld zijn als jij? Ga dan gezellig op groepsvakantie. In de Ardennen is een vakantiehuis 8 personen of meer niet zeldzaam. Vanuit jullie vakantiehuis kun je onder meer gaan raften op de rivier Ourthe. Van oktober tot en met maart zijn de omstandigheden voor raften perfect. In andere maanden kun je ook kiezen voor kajakken, een activiteit waar het er wat rustiger aan toe gaat.

Mountainbiken in de bossen

De Ardense bossen zijn een echte trekpleister voor toeristen uit binnen- en buitenland. Je kunt er prachtig wandelen of er rustig doorheen fiets, maar de omgeving verleent zich ook uitstekend voor mountainbiken. Lekker scheuren over bospaadjes en snel naar beneden via de steile afdalingen!

mountainbiken ardennen

Klimmen en Abseilen

De Ardennen bieden een uitstekende plek voor beginnende klimmers en abseilers. Onder begeleiding van een ervaren instructeur kun je rotsen beklimmen in bijvoorbeeld de Lesse Vallei om vervolgens welverdiend te genieten van prachtige uitzichten die je op eigen kracht hebt bereikt. En dan? Abseilen naar beneden!

‘Wandelen’ over ladders

Wil je de natuur ontdekken, maar ook lekker bewegen en obstakels overwinnen? Dan moet je beslist Rochehaut bezoeken en de Laddertjeswandeling, ook wel Les Echelles de Rochehaut genoemd, gaan doen. Van wandelen is weinig sprake, want je zult je voornamelijk bezighouden met klimmen en klauteren. Je gaat langs steile rotswanden aan de hand van ladders en ondertussen zie je het meeste prachtige natuurschoon. Zo’n bijzondere ‘wandeling’ zul je nergens anders meemaken!

© WBT - Denis Closon

Grotten ontdekken

Altijd al willen zien hoe de ondergrondse wereld eruit ziet? Bij het stadje Coo kun je onder begeleiding van een ervaren speleoloog de grotten in, vlakbij de Watervallen. Door smalle ondergrondse wegen en ruimere grotten ga je een weg banen. Let wel: kun je niet goed tegen kleine ruimtes, dan is dit geen activiteit voor jou.