Pontcysyllte Aquaduct in Wales - Travelvibe

Iets bijzonders zien tijdens je bezoek aan Wales? Dan tippen wij het Pontcysyllte Aquaduct op de grens van Wales en Engeland. Het bijzondere bouwwerk behoort uiteraard tot Unesco werelderfgoed. Je kunt over de brug wandelen en varen, een absolute must do tijdens een bezoek aan deze streek.

Headerfoto: pontcysyllte-aqueduct.co.uk

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #mavicknowledge (@mavicknowledge) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jenks ✈ (@_jenks_travelpics) op

Op de brug heb je een spectaculaire uitzicht, maar ook varen onder het het grootste aquaduct van Groot-Brittannië is een aanrader. Het Pontcysyllte Aquaduct werd gebouwd in 1805 door de architecten Thomas Telford en William Jessop. Het aquaduct rust op 19 pijlers, is 307 meter lang, 3,4 meter breed, 1,6 meter diep en ligt op het laagste punt in de vallei 38 meter hoog boven de rivier de Dee. Het is het hoogste en langste aquaduct van het Verenigd Koninkrijk.

Wandelen bij de aquaducten in Wales

De omgeving van het aquaduct is een bezoek waard. Er zijn veel manieren om van het gebied rond het Pontcysyllte Aquaduct te genieten. Varen, paardrijden of wandelen is hier favoriet. De routes (onderdeel van een National Trust-pad) voeren langs diverse pubs en fijne picknickplaatsen. Je wandelt er over gangbare paden en tussen de watervallen.

Chirk Aquaduct

Ook leuk: Stroomafwaarts vind je nog een tweede aquaduct; Chirk Aquaduct. Deze brug is net zo indrukwekkend en eveneens gebouwd door Thomas Telford in 1801.

Pontcysyllte Aquaduct Wales - Travelvibe
Foto: pontcysyllte-aqueduct.co.uk

Reizen naar Wales?

Overnachten in Wales

Kijk voor meer info over de regio, het Pontcysyllte Aquaduct en Chirk Aquaduct op de site van Visit Wales

PS: Op Travelvibe vind je meer reisinspiratie voor een bezoek aan Unesco Werelderfgoed