Voor spectaculaire hikes over Tibetaanse hangbruggen hoef je sinds afgelopen zomer het vliegtuig naar Azië niet meer te pakken want in Italië is de ‘Ponte Tibetano’ geopend. Dit is de langste Tibetaanse hangbrug ter wereld. Je vindt hem in het Italiaanse dorpje Claviere in Piemonte Italië. Travelvibe vertelt je er meer over…

Drie bruggen

De langste hangbrug ter wereld is 544 meter lang en hangt zo’n 30 meter boven de grond. De brug bestaat uit drie gedeeltes. Het eerste gedeelte is zo’n 70m lang. Dan kom je uit op de hoofdbrug. Deze volgt de San Gervasio kloof in de lengterichting.

Aan het einde van de tweede brug leidt een pad je naar het derde en laatste gedeelte. Dit stuk is 90 meter lang en hangt zo’n 90 meter boven de grond. Als alternatief voor het pad kun je de derde brug ook bereiken met de via ferrata.

Hoe lang duurt een wandeling over de Ponte Tibetano?

Voor een wandeling over de volledige lengte van deze Tibetaanse brug in Italië moet je ongeveer anderhalf uur uittrekken. Kies je voor de route over Via Ferrata, dan doe je er ongeveer een uurtje over.

Wanneer is de Ponte Tibetano geopend?

In juli en augustus is Ponte Tibetano dagelijks geopend van 9.00 tot 16.30 uur. In juni en september is deze Tibetaanse hangbrug elk weekend geopend. Bij slecht weer blijft deze gesloten.

Wat kost een wandeling over de Ponte Tibetano?

Een wandeling over de Ponte Tibetano kost 15 Euro voor volwassenen en 10 Euro voor kinderen. De prijs is inclusief de huur van een klimgordel en helm.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Giuseppe Giunta (@100cosedafareprimadinvecchiare) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Francesco Colla (@fra1992_34) op

Meer info?

Op de website van de Ponte Tibetano vind je meer informatie over de langste Tibetaanse hangbrug ter wereld.

Check hier hoe een tochtje over de Ponte Tibetano eruit ziet: