Restaurant in en om Purmerend | travelvibe

Dit voorjaar ontdekten wij Laag Holland, de regio tussen Amsterdam, Zaanstad, Hoorn en Alkmaar. Wie had kunnen denken dat we in de dorpjes & steden zulke fijne culinaire topadresjes zouden vinden? In deze blog delen we onze favo food-adresjes van deze streek met je:

 Fenicie – Purmerend 

Elegante Libanese gerechten in een Oosterse setting

Fenicie is een Libanees grill restaurant in hartje Purmerend. Op de kaart vind je op houtskool bereide vlees, kip, vis en vegetarische gerechtjes. Opvallend is de open keuken waarin je kunt meekijken hoe de Libanese topchef de gerechten klaarmaakt in de grote grill oven van het restaurant. Smullen maar!

Fenicie Purmerend Travelvibe
Fenicie 2 Travelvibe
Fenicie Purmerend | travelvibe

De Stallen – Purmerend

Hip grill restaurant met industriële look

Waar ooit de koeien en paarden klaarstonden voor de veemarkt in het hartje van Purmerend, is nu een hip restaurant gevestigd: De Stallen. Tijdens een jarenlange verbouwing werd het gebouw stukje bij beetje omgetoverd in een hippe bar & grill restaurant. Er is veel gedaan om de oorspronkelijke details te bewaren. Zo ligt de oorspronkelijke bestrating er nog en wordt het dak nog steeds gevormd door de oorspronkelijke houten balken. Alleen al voor de stoere industriële look in deze traditionele setting is een bezoekje aan De Stallen een aanrader!

Brasa – Purmerend

Lekker eten & borrelen aan de Koemarkt

Op het centrale plein van Purmerend (de Koemarkt) vind je Brasa bar & kitchen, een trendy restaurant in het midden van de stad. Heb je zin in een gezellige lunch of diner? Dan moet je naar Brasa! Je kunt er ook terecht voor een drankje met bijbehorende fijne borrelplank. Het grote terras biedt je een uitstekend uitzicht op de Koemarkt.

High wine & High tea

Ook een high wine of een high tea in Brasa behoort tot de mogelijkheden. Voor €23,50 geniet je er van verschillende soorten thee geserveerd met allerlei zoete lekkernijen. De high wine kost je €29,50. Daarvoor krijg je vier verschillende wijnen met bijpassende hapjes.

Direct Reserveren bij Brasa?

Boek hier direct je tafel bij BRASA Bar en Kitchen

Brasa Purmerend | Travelvibe

Restaurant Dijks – Watergang 

Als je aankomt bij Restaurant Dijks weet je het al; dit gaat een perfecte avondje dineren worden! De mooie locatie aan het water (op een kwartiertje rijden van Amsterdam), het stoere, strakke interieur én de uiterst vriendelijke bediening geven je direct een prettig gevoel. Een avondje bij Dijks is een avondje genieten op culinair topniveau (hebben ze al een ster?). Aanrader als je het drukke Amsterdam even uit wilt en wilt genieten van een heerlijk diner mét bijpassende wijnen.

Terras Dijks Travelvibe

Fort Resort Beemster – Zuid Oost Beemster

Ontspannen genieten in een eeuwenoud fort

Als we met onze eendjes rondtoeren door de Beemster brengen we ook een bezoek aan Fort Resort Beemster. Dit is een eeuwenoud fort dat met veel liefde en aandacht is omgetoverd tot een ultieme plek voor een dagje of weekendje relaxen. In het restaurant dat bij het wellness resort hoort, is het heel goed eten. De gerechten worden samengesteld uit het aanbod van de seizoenen. Ook wordt er zoveel mogelijk met biologische ingrediënten uit de Beemster en omstreken gekookt. Eet smakelijk!

Fort Resort Beemster Travelvibe
Fort Beemster restaurant travelvibe
Salade Fort Beemster travelvibe

Bram & Aagje – Graft

Hoe lang is het geleden dat jij als kind schuimblokken of salmiak poeder kocht voor je zakgeld? Bij ‘t kleinste snoepwinkeltje van Nederland in Graft kun je helemaal terug in de tijd, want al het ouderwetse snoep dat je maar kunt bedenken is er verkrijgbaar. Ook is de inrichting van het snoepwinkeltje nog helemaal anno 1890. Leuke tussenstop voor snoepers!

Snoepwinkeltje Graft | Travelvibe

Theetuin Overleek

Smullen van thee & taart met uitzicht op de weilanden

Op nog geen een kwartiertje rijden van Amsterdam ligt de Theetuin Overleek, een echt familiebedrijf midden in de weilanden. De familie maakt alle taarten, die op de menukaart staan, helemaal zelf en dat proef je. Smul er van alle huisgemaakte lekkernijen met een heerlijk uitzicht op de weilanden en de schaapjes. De kinderen kunnen er lekker spelen in de weilanden rond de theetuin. Nog beter: neem een picknickmand met lekkers mee op één van de fluisterbootjes die je er kunt huren. Absoluut topadresje dit!

Theetuin Overleek
Theetuin Overleek uitzicht | travelvibe
Theetuin Overleek travelvibe

Meer Travelvibe in Laag Holland?

Er valt niet alleen op culinair gebied veel te genieten in Laag Holland; er is ook genoeg te doen. Wat dacht je van een tocht met een snelle boot over het Markermeer, toeren met  een eendje door de Beemster of suppen in Broek & Waterland. Ontdek hier wat je nog meer kunt zien & doen in Laag Holland!

Meer leuke adresjes & activiteiten in Laag Holland ?

Check dan de site van van het Bureau voor Toerisme van Laag Holland.