Reisboeken om bij weg te dromen - Travelvibe

Van ideeën voor fijne weekendjes weg krijgen wij nooit genoeg. Met deze reisboeken heb je dan ook volop inspiratie voor nieuwe trips dichtbij. Niet alleen heel praktisch met allerlei leuke logeeradressen… Ze staan ook mooi in je boekenkast of op de salontafel. Laat je inspireren door deze vijf reisboeken om bij weg te dromen. 

Hotel Amour boek - Travelvibe

1. Hotel Amour

Zoek jij ook altijd naar die bijzondere slaapadressen? Dan is dit boek een echte must have! Schrijfster Joline van den Oever vroeg 101 mensen, waaronder fotografen, reisbloggers, schrijvers, muzikanten, designers, modeontwerpers, kunstenaars en culi’s naar de beste overnachtingsplekken. In dit boek vind je de lievelingshotels van o.a. Arnon Grunberg, Daan Roosegaarde, Joris Bijdendijk, Sacha de Boer, Studio Job, Yvette van Boven en vele anderen.
Hotel Amour is verkrijgbaar voor € 17,99

Little Escapes net over de grens - Travelvibe

2. Little Escapes net over de grens

Zoek jij leuke adresjes om er even tussenuit te gaan voor één of twee nachtjes? Niet te ver of ingewikkeld, een perfecte nano-vakantie? Maartje Diepstraten geeft in haar boek Little Escapes 208 tips voor een weekendje of dagje weg in Nederland, Vlaanderen, Frankrijk, Zuid-Engeland en Duitsland. Alle slaaptips en eetadressen zijn door haar getest en dat levert een heerlijk boek om bij weg te dromen.
Little Escapes is verkrijgbaar voor € 20

boek fris van bijzonder plekje - Travelvibe

3. FRIS

De lente is hét seizoen waarin de natuur ontwaakt uit haar winterslaap en het weer tijd is om naar buiten te gaan. Daarom selecteerde Marleen Brekelmans de leukste logeeradressen en fijnste terrassen op maximaal 4 uur rijden van Utrecht. Ook vind je in het boek mooie fiets- en wandelroutes langs bloesems en bloembollen en lekkere lente-recepten.
PS: Fris is het tweede boek in een serie van vier. Fris is de opvolger van Koud, later volgen Zwoel en Guur.
Fris is verkrijgbaar voor € 15,95

gekke slaapadressen? Te gekke Slaapplekken Nederland en België - Travelvibe

4. (Te) Gekke slaapplekken

Renske Borst toert in een oranje kever door Nederland en Vlaanderen, op zoek naar (te) gekke slaapadressen. Op die manier neemt ze je mee en laat zien dat er ook dichtbij hele bijzondere en mooie logeerplekken zijn. Uit alle accommodaties die Renske heeft bezocht, bundelde ze de 40 meest bijzondere slaapdressen in dit boek.
Te gekke Slaapplekken is verkrijgbaar voor € 14,99

Staycation Guide - Travelvibe

5. Staycation Guide

In de Staycation Guide neemt Anne de Buck je mee naar de leukste steden in Nederland en België. Kies uit 300 hotspots om te logeren, shoppen en eten in steden van Maastricht tot Gent en van Antwerpen tot Groningen. Ook tipt Anne weekendjes weg buiten de stad; logeerplekken in het bos of aan het strand. In de Staycation Guide vind je ook een bucketlist vol tips van locals en influencers met de leukste dingen om te doen.
De Staycation Guide is vanaf 25 mei 2018 verkrijgbaar voor € 20

Meer reisboeken om bij weg te dromen?

5 Reisboeken waar we blij van worden