Ook zo’n fan van Pinterest? Dit is hét middel om alles wat je online tegenkomt eindelijk eens overzichtelijk te bewaren. Je maakt een account aan en slaat pins op in mappen (borden genaamd) die je zelf aanmaakt en een naam geeft. Easypeasy. Pinterest werkt als een zoekmachine met afbeeldingen en tekst. En dat wat je vindt en wilt bewaren, sla je direct op in een bord. Reisstips verzamelen op pinterest is dan ook een perfecte manier om inspiratie op te doen en de tips die je vindt direct te bewaren voor je volgende reis. Iedere pin linkt bovendien naar een webpagina met uitgebreide informatie. Ook als eigenaar van een website is dat heel interessant, want het levert veel extra verkeer op naar je website.

Eén van de populaire onderwerpen op Pinterest is reizen. Reisstips verzamelen op pinterest is dan ook heel gemakkelijk. Wereldwijd plaatsen gebruikers hun tips voor de leukste adresjes, trips, hotels, glamping, vakantiehuizen, wat en waar te eten en tips voor reizen met of zonder kids op Pinterest.

Kortom: één grote bron van inspiratie voor de enthousiaste reiziger. Door deze accounts of borden te volgen die passen bij jouw interesses, ontvang je de leukste tips in je timeline. Vergelijk het met jouw persoonlijke online magazine met iedere dag nieuwe tips.

Plan je vakantie met Pinterest

Maak een bord aan van het vakantieland van je keuze. Gebruik de zoekfunctie in Pinterest, type het land (bijvoorbeeld “Noorwegen met kinderen”) in en al snel vindt je de mooiste foto’s en leukste tips. Bewaar steden om te bezoeken, musea, restaurantjes waar je graag wilt eten, leuke hotels of campings om te overnachten. Zo maak je zelf je persoonlijke reisgids voor iedere bestemming van jouw keuze.

Reistips op Pinterest - noorwegen met kinderen - Travelvibe

Stedentrips – reistips op Pinterest

Pinterest staat vol met leuke korte stedentrips van steden over de hele wereld. Van Ottawa tot Lissabon. Je kunt het zo gek niet bedenken. Reisbloggers gaan bijvoorbeeld op zoek naar de leukste adresjes en plaatsen hun tips op Pinterest. Maak gebruik van de zoekfunctie, type de stad van jouw keuze in en je hebt honderden pins met tips om uit te kiezen. Kijk welke het beste passen bij jouw wensen voor je citytrip en sla ze op in je persoonlijke bord. Maak bijvoorbeeld een bord Lissabon of maak een bord Stedentrips waar je alles in op slaat. Zo vind je alle tips makkelijk terug.

Reistips op Pinterest, Lissabon - Travelvibe

Tip! Pin samen voor jullie trip

Gebruiken je medereizigers Pinterest ook? Maak dan van je bord een groepsbord en nodig hen uit om te pinnen in dit bord. Zo werkt het:
1. klik op map bewerken
2. type onderaan bij ‘bijdragers’ hun e-mailadres in om hen uit te nodigen
3. Je bord laat nu naast de titel een icoontje met 2 poppetjes zien, zo herken je het groepsbord.
Verzamel met elkaar de leukste tips voor jullie reis!

Meer reisstips verzamelen op pinterest? Pinacademie tipt deze 3 ‘must-follow’ accounts:

Tip 1. Bijzonder plekje

Bijzonder plekje verzamelt bijzondere hotels en overnachtingen, sfeervolle vakantiewoningen en bed & breakfast adressen. Hier vind je de leukste tips en verrassende adressen voor levensgenieters! De meest bijzondere (vakantie-) adressen in Europa, geselecteerd op persoonlijke beleving. Van theetuin tot kleinschalige design lodge; stuk voor stuk uniek en origineel, maar vooral ‘fijn-om-te-zijn’!

Reistips op Pinterest - Bijzonder plekje - Travelvibe

Tip 2. Yettio Travel Magazine

Yettio Travel Magazine is een online reis magazine gericht op de niet zo standaard trips over de hele wereld. Ze bieden niet alleen tips voor locaties maar ook tips voor reisfotografie, festivals over de wereld en wat en waar je lekker kunt eten.

Reistips op Pinterest, Yettio - Travelvibe

Tip 3. From the Poolside

De Londense Stephanie van From The Poolside is voor haar blog en gezin altijd op zoek naar de leukste boutique hotels en smaakvolle vakantiehuizen. Je vindt hier heerlijke plekjes en fijne adressen waar jij ook zeker eens een wilt verblijven.

Reistips op Pinterest - boutique hotels - Travelvibe

Meer online reisinspiratie?