30 plus reistip van Jesper-liefde voor reizen

Hoe reist de 30 plusser? Kiezen zij – net als wij – veelal voor Europa of kijken ze ook verder over de grenzen. We vragen het aan een 30-plusser die sowieso van reizen houdt en ook nog een aardige 30-plus reistip weggeeft! Dit keer:

30+ reistip van Jesper – reisblog Liefde voor Reizen

“Ik ben graag op pad om nieuwe plekken te ontdekken. Ik hou erg van reizen, muziek, fotograferen en vind het geweldig om reisvideo’s te maken. Het inspireren van mensen is zo tof om te doen. Het is geweldig om mensen uiteindelijk enthousiast te zien na het lezen van je blog of zien van je reisvideo”.

Favoriete stad en/of regio in Nederland?

“Mijn favoriete stad is toch wel mijn eigen stad Deventer. Ik ben geboren in Maassluis in de buurt van Rotterdam, maar voel me toch meer thuis in het Overijsselse Deventer. Het blijft telkens weer een feestje als je al die oude huizen ziet en de skyline van Deventer. In de stad hangt altijd een fijne sfeer en zeker op de pleinen en in de vele gezellige kroegen is het heerlijk om te zijn. Mijn favoriete regio is zonder enige twijfel Brabant. Ik hou van Brabant en ben er dan ook veel te vinden voor mijn reisblog. Ik hou van die bourgondische sfeer en ook de plekken in Brabant die ik tot nu toe bezocht heb waren telkens weer prachtig.”

Favoriete land in Europa?

“Alhoewel Portugal en Schotland flink gestegen zijn op mijn lijstje, blijft Griekenland wel mijn favoriete land in Europa. Ik vind de mensen daar zo lief en vooral de Griekse eilanden vind ik echt hele fijne bestemmingen. De combinatie tussen lekker weer, voortreffelijk eten en leuke bezienswaardigheden is daar echt goed.”

Favoriete stad in Europa?

“Ik ben graag in Dublin te vinden. Hoewel het niet de mooiste stad in Europa is, is het voor mij wel de meest sfeervolle stad. Ieren weten echt wat gastvrijheid is en zijn echte sfeermakers. Ook ben ik erg verrast door de omgeving van Dublin, op een kleine afstand van Dublin heb je namelijk prachtige natuurgebieden waar je uren kunt rondlopen en helemaal tot rust komt. Echt een aanrader!”

Favoriete land buiten Europa?

“Ik ben helemaal verliefd geworden op Australië. Ik ben er nu 3 keer geweest en een vierde keer gaat er snel van komen. De adembenemende natuur en wildlife, de mentaliteit van de mensen, het klimaat, alles is daar gewoon fijn.”

Favoriete stad buiten Europa?

“Dan blijf ik toch in Australië en zeg ik Sydney. Ik heb daar een half jaar gewoond en gewerkt en een top tijd gehad. Je kunt alle kanten op in Sydney. Van hele toeristische plekken tot strandjes waar je helemaal niemand tegenkomt.”

Reis je liever in Europa of buiten Europa?

“Ik vind beide fijn. Ik wissel het vaak wel af, zodat het na een lange vlucht weer heerlijk is om binnen 1,5 uur op je bestemming te zijn. Europa heeft zoveel mooie plekken, waar ik ook nog niet ben geweest, zoals Slovenië, IJsland en Noorwegen. Maar naar sommige landen buiten Europa begint mijn interesse ook steeds meer toe te nemen. Japan bijvoorbeeld, dat land staat zo hoog op mijn lijstje. Wie weet, ooit :)”

herfst in schotland - 30+ reistip - Travelvibe

De 30-plus reistip van Jesper, Liefde voor Reizen:

Ik heb de herfst nog nooit zo mooi meegemaakt als dit jaar in Schotland. Ook Edinburgh is echt een aanrader!

Wat is je beste reisherinnering?

“Dit vind ik zo’n lastige vraag, poeh. Ik vind heel veel reismomenten mooi, kiezen is daarom best lastig. Het moment dat ik mijn huis en omgeving waar ik gewoond had in Sydney na 8 jaar aan mijn ouders liet zien, was wel een mooi momentje. Toen had ik wel even kippenvel, ook door het feit dat ik er weer was.”

Wat neem jij altijd mee op reis?

“Mijn camera. Zonder camera voelt het kaal, ik wil tegenwoordig altijd mooie shots kunnen maken, vooral nu ik een eigen reisblog heb.”

Kies jij voor sneeuw of zon?

“Zon!!! Ik ben echt een zomermens, ik heb een hekel aan kou. Toch kan ik een mooi pak sneeuw wel waarderen en er ook van genieten. Maar dan mag het na 1 a 2 dagen wel weg zijn.”

Ga je voor actief of relaxed op vakantie?

“Ik kies vaak voor een combinatie. Ik vind het fijn om de hort op te gaan en leuke bezienswaardigheden te bezoeken, maar kan het ook erg waarderen om even een dagje niks te doen en bijvoorbeeld naar het strand te gaan. Maar dit moet niet te lang duren, want dan word ik onrustig, haha.”

Wat is de 30-plus reistip van Jesper voor de lezers van Travelvibe?

“Ik raad het echt iedereen aan om volgend jaar rond de herfst richting Schotland te gaan. Dit was echt zo’n verrassing voor mij. Ik heb nog nooit de herfst zo mooi meegemaakt als dit jaar in Schotland. Ook Edinburgh is echt een aanrader!
Ook wil ik als tip meegeven om korte trips te maken zodat je vaker kunt gaan reizen. Met een korte vakantie heb je vaak het idee dat je heel lang weg bent geweest en kun je ook veel zien in een korte tijd. Zo kun je je vakantiedagen lekker verspreiden over het jaar, waardoor je af en toe een leuke pauze hebt.

Heb jij de ultieme reistip voor de 30 plusser?

En… heb je genoeg te vertellen over jouw eigen reisgedrag? Stuur ons dan even een berichtje! Wie weet sta jij binnenkort ook met jouw verhaal op Travelvibe!