reistrends-onder-30-plussers | Travelvibe

Travelvibe was onlangs aanwezig bij de TravelPRESSentation. Daar vertelde het NBTC-NIPO, een groot onderzoeksbureau voor vakantie & vrije tijd ons alles over de laatste trends op de Nederlandse vakantiemarkt. Travelvibe pikte er 4x reistrends onder 30 plussers tussenuit en deelt ze met je ….

1) We vinden veiligheid belangrijker dan vroeger bij de keuze voor een vakantiebestemming

Veel 30 plussers hebben een gezin en er is veel onrust in de wereld. Dit heeft gevolgen voor de keuzes die we maken als het gaat om onze vakantiebestemming.  Ruim 60 procent van de gezinnen geeft aan dat veiligheid een rol speelt bij deze keuze. Bij gezinnen met kids tussen 0 en 5 jaar geldt dit voor 67 procent. Van de gezinnen met kinderen tussen 6-17 jaar kiest 62 procent voor veiligheid. Dit percentage is het hoogst van alle leeftijdscategorieën. Verder zijn vrouwen in alle leeftijdscategorieën meer gefocust op veiligheid dan mannen. Ruim 63 procent van de vrouwen kiest voor een ‘veilige’ vakantiebestemming en 55 procent van de mannen.

familie-pier-travelvibe

2) Facebook is het meest gebruikte social media kanaal op vakantie

Ook op vakantie gaat onze smartphone of tablet mee in de koffer. We gebruiken op vakantie vooral Facebook (53 procent), gevolgd door instagram (16 procent) en pinterest (16 procent). Babyboomers gebruiken minder Facebook dan wij en de generatie na ons gebruikt meer Snapchat.

tablet-en-smartphone-op-vakantie-travelvibe

3) We checken graag even online wat anderen van onze vakantiebestemming vinden

Dertig plussers maken bovengemiddeld vaak gebruik van beoordelingswebsites (35%). Ook checken we graag reiswebsites (10%) of benaderen we accommodaties rechtstreeks (24%) voor advies. Generaties na ons vertrouwen meer op adviezen van vrienden of social websites zoals blogs. De generatie voor ons gaat meer voor face to face- advies in het reisbureau.

hotel-with-a-view-travelvibe

4) Meer dan andere generaties boeken we graag met een tablet of mobiel

Generatie X, mensen in de leeftijd tussen 31 – 55, boekt graag zijn accommodatie en/of vervoer via de smartphone of tablet. Onze generatie is sterk oververtegenwoordigd als het gaat om vakanties die geboekt zijn met een mobiel apparaat. Bijna 55 procent boekt wel eens met een tablet of mobiel.

Meer onderzoeken van Travelvibe?

Travelvibe verzamelt en publiceert regelmatig onderzoeken die te maken hebben met 30 plussers en vakantie. Check Travelvibe news voor meer info.