Reistrends volgens Pinterest voor 2019-Travelvibe

Pinterest publiceert jaarlijks de te verwachte trends uit het zoekgedrag van gebruikers. Zo ook voor de categorie Reizen. Pinterest stijgt nog steeds in populariteit en vooral reizen maakt een duidelijke groei door. Dit zijn de wereldwijde reistrends volgens Pinterest:

Busreizen worden populairder

Of het nu gaat om een dagexcursie of een reis van De zoekopdrachten voor reizen per bus zijn gestegen met 32%.

Hot: hotsprings 

Ontspannen in natuurlijke warmwaterbronnen wordt steeds populairder bij vakantiegangers, of die bron zich nu bij een luxe resort bevindt of in de natuur. Er wordt 32% vaker op gezocht.

Ruïne-toerisme

De overbekende koninklijke attracties als Versailles worden verruild voor minder bekende kastelen. Pinterest signaleert een plus van 142% in de zoekopdrachten voor vervallen en verlaten kastelen.

Onbekende eilanden

Het verlangen nieuwe dingen te ontdekken blijkt ook uit de zoekopdrachten voor eilandbestemmingen. Er is een plus te zien voor de zoekterm ‘minder bekende eilanden’ van 179%. 

Fietsen in de lift 

Voor Nederlander niet vreemd: fietstours zitten in de lift. Er wordt 64% vaker gezocht op fietstochten

Verras me

In Nederland zijn verrassingsreizen populair, maar ook op Pinterest groeit deze manier van reizen in populariteit. Het aantal zoekopdrachten met de term ‘verrassingsbestemming’ is met 192% gestegen.

Kleine steden

Ook als het gaat om stedentrips signaleert Pinterest een verlangen naar minder drukte. De zoekterm ‘reizen naar kleine steden’ wordt maar liefst 276% vaker gebruikt.

Duurzaam reizen

Pinterest-gebruikers vinden duurzaam reizen steeds belangrijker. De zoekopdracht ‘zero waste travel’ noteert een plus van 74%.

Herfstlandschappen

De herfst is misschien niet het meest populairste reisseizoen, maar de schoonheid van het landschap in dit seizoen  is wel populair. Volgens Pinterest is er maar liefst 94% meer gezocht op ‘herfstlandschappen’.

bron en foto’s: Pinterest