Kano Fins Lapland - Oulanka national park _ Travelvibe

Ben jij een actieve reiziger en ben je dol op off the beaten track-bestemmingen? Travelvibe reisde af naar Fins Lapland en voer met een kano over de Finse meren, verkende het Oulanka National park (te voet en met een raft) en maakte een quad bike safari door de Finse wouden. Wil jij weten waarom een actieve vakantie in Lapland zo’n aanrader is? Check het in onze reisvideo actief in Fins Lapland:

Waarom op actieve vakantie naar Fins Lapland in de nazomer?

1. Finse meren ook zonder sneeuw prachtig

’s winters kun je op de bevroren Finse meren ijsvissen of huskytochten maken. Toch is er ook zonder sneeuw genoeg te beleven voor de actieve reiziger. Ervaar ultieme stilte van de meren terwijl je alleen je eigen zachte gepeddel hoort of krijg juist een adrenaline kick in een raft.

2. Lekker eten & drinken bij een kampvuurtje

Op veel plekken in Europa mag je zomers geen kampvuurtje maken. In Fins Lapland mag dat overal. En eten dat gemaakt is op een kampuurtje smaakt twee keer zo puur. Smul van een rendierburger, thee in een kop gemaakt van Fins Kuksahout of een heerlijke vissoep verwarmd op een vuurtje. Een onvergetelijke ervaring!

3. Kans op het Noorderlicht

Laura spotte het Noorderlicht in Zweeds Lapland bij -24C. Ik zag het Noorderlicht eind augustus dansen aan de hemel bij een graad of 8 C. Met een goede jas aan is het dan prima te doen om een tijdje buiten te staan. Zo kun je dit bucketlist item relatief comfortabel van je lijstje afstrepen. Lees hier meer over het Noorderlicht spotten in Fins Lapland.

4. Lange dagen

Doordat de dagen in het Noorden van Europa zo lang zijn, heb je alle tijd je activiteiten bij daglicht uit te voeren. Na het avondeten nog even een flinke wandeling maken of een toertje maken op een mountainbike kan dus bij daglicht. Toen wij er waren, eind augustus, werd het pas om een uur of elf donker.

5. Nog rustiger

De drukste maanden voor toeristen in Fins Lapland zijn juni en juli én de winter. Aan het eind van de zomer zijn er bijna geen toeristen waardoor je de natuur in alle rust kunt ervaren.

Meer actief in Fins Lapland?

Wil je meer weten over hoe een weekje actief in Fins Lapland eruit ziet? Lees dan ons reisverslag van Fins Lapland in de zomer.