Icehotel Sweden - Wintervakantie naar Zweeds Lapland - Travelvibe

De ultieme reis in de winter? Travelvibe reisde hartje winter af naar Zweeds Lapland en trotseerde -24C, bezocht het enige echte IceHotel, maakte een husky-tour en ving een glimp op van het Noorderlicht. Benieuwd waarom wij iedereen een wintervakantie naar Zweeds Lapland aanraden? Check het in onze reisvideo Zweeds Lapland in de winter:

Waarom een wintervakantie naar Zweeds Lapland?

1. ICEHotel Jukkasjärvi: slapen bij -5C in de winter én zomer

Vlakbij Kiruna ligt ook het originele en wereldberoemde ICEHotel van Jukkasjärvi. Een must see tijdens je bezoek aan Noord-Zweden. Dit hotel is volledig gemaakt van sneeuw en ijs. In 2018 wordt de 29ste editie opgebouwd.
Ben je in de zomer in de buurt van Jukkasjärvi? Ook dan kun je een bezoek brengen aan het ICEHotel. Met ICEhotel 365 kun je ook in de zomer overnachten in luxe suites en kunstsuites van ijs.

2. Vers eten & drinken

Het eten in Zweeds Lapland is goed. Je eet er vooral veel verse, duurzame producten rechtstreeks uit de omliggende natuur. Het eten is lekker en puur van smaak. Een visje, rendiervlees, goed gevulde soepen, smeuïge kaneelbroodjes en ook het Zweedse ‘fika-moment’ (koffie met iets lekkers) is geen uitzondering in het hoge noorden.

3.  Een husky-tocht

Een groepje enthousiaste honden voor een slee in een besneeuwd landschap. Een Huskysafari is een must do in winters Lapland. De honden worden in de juiste volgorde voor de slee gespannen. De honden racen door het landschap en wij stuiteren er achteraan.

Hondenslee in Zweeds Lapland - Travelvibe

4. Noorderlicht in Zweeds Lapland

Het zien van het Noorderlicht staat bij velen bovenaan de bucketlist, zo ook bij ons. Tijdens ons verblijf in Zweeds Lapland gingen we op zoek naar een donkere plek met een wijds uitzicht. We hadden geluk, want er was zeker activiteit in de lucht. Dit was nóg beter te zien met de camera…
PS: Wist je dat je in Lapland zelfs het Noorderlicht kunt zien in augustus en september? Je leest het in dit Travelvibe reisverslag over Fins Lapland

5.  Sami bevolking ontmoeten in Abisko NP

Abisko Nationaal Park is een de eerste en meest bekende nationale parken van Zweden. Hier vind je op 80 km2 veel wildlife en natuur op bijna 80 km2. Via de goed aangelegde wandelroutes kun je het park verkennen én kennismaken met de Sami. De Sami-bevolking vind je in het noorden van Noorwegen, Zweden, Finland en ook in Rusland. Deze bevolkingsgroep is het enige oorspronkelijke en inheemse volk is dat we in Europa kennen. Een must om kennis te maken en iets meer van de tradities mee te krijgen.

Meer over een wintervakantie naar Zweeds Lapland?

Lees hier het Travelvibe reisverslag: Zweeds Lapland in de winter

Meer info over winterreizen naar Zweeds Lapland vind je op de site van Voigt-travel.nl