Reizen maakt gelukkig en wie (niet) reist is gek - Travelvibe

Wie (niet) reist is gek is de titel van het meest recente boek van succesvol psycholoog én hartstochtelijk reiziger Ap Dijksterhuis. Hij weet welke immense effecten het reizen heeft op onze gesteldheid. Volgens hem is het dé manier om ons brein soepel te houden, het reikt ons inspiratie en creativiteit aan, haalt vooroordelen onderuit, maakt ons gelukkiger, en verlengt, ten slotte, ons leven.

De voordelen van reizen zijn onbegrensd. In het boek word je in vliegende vaart en met veel humor meegenomen van India tot de VS, van Ecuador tot Zanzibar, van Birma tot Iran, en van Wit-Rusland tot Bhutan. Hilarische, maar ook penibele reiservaringen verbindt hij aan verrassende psychologische inzichten.

– Wie (niet) reist is gek – is verplichte kost voor iedereen die van reizen houdt, met slechts een rugzak of omringd door luxe in vijfsterrenhotels, naar verre oorden of dichter bij huis, actief of dromend in de leunstoel.

Reizen maakt gelukkig wie niet reist is gek - Travelvibe

‘Geen heimwee, maar wegwee’

Het mooiste en meest herkenbare woord in dit boek vinden wij ‘wegwee‘. Weg willen zijn. Weg van hier. Weg van het bekende. Ap Dijksterhuis neemt ons mee op reisavontuur naar bestemmingen die wij niet meteen bovenaan de lijst hebben staan, maar hij beschrijft situaties die we ons allemaal kunnen voorstellen. Mooie momenten, reisperikelen, bijzondere taferelen en ontmoetingen met locals en medereizigers. Zijn avonturen worden aangevuld met grootse citaten. Een heerlijk boek voor op het strand, onderweg en op de bank.

het reisboek van Ap Dijksterhuis - wie (niet) reist is gek - Travelvibe

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar, schrijver, spreker, ondernemer en een van de meest invloedrijke psychologen van Nederland. Hij is hoogleraar psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Eerder schreef hij Op naar geluk en De merkwaardige psychologie van een wijndrinker.

Wie (niet) reist is gek is te koop als E-book voor € 9,99 en als Paperback voor € 15.

Win het boek ‘Wie (niet) reist is gek’

Travelvibe mocht van uitgeverij Prometheus één exemplaar van het boek weggeven.

Het boek is gewonnen door: Esther Munnig Schmidt