tips Zuid Afrika | Travelvibe

Judith & Martin van den Broek zijn échte reisfanaten en ouders van twee stoere zonen van 9 en 11. Afgelopen zomer maakten zij met hun gezin een roadtrip van drie weken van Johannesburg naar Kaapstad in Zuid-Afrika. Samen genoten ze van alles dat het land te bieden heeft: safari, strand, stad, weidse vergezichten en verrukkelijke wijngebieden. Zuid-Afrika has it all! Speciaal voor Travelvibe delen ze hun tips voor een perfecte road trip in dit schitterende land…

20160731-20160731-IMG_6232

Ga wild spotten in het Krugerpark: de winter is er perfect voor!

In onze zomermaanden is het winter in Zuid-Afrika. Door minder blad aan de bomen zijn juli & augustus perfecte maanden om wild te ontdekken in het Krugerpark. Onze jongens spotten met hun eigen verrekijker als eerste de leeuwen in de struiken.

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Krugerpark is een ‘must do’…

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Wat is-ie mooi, deze Ground Hornbill

Drakensbergen Zuid-Afrika

Scheer langs de boomtoppen bij de Drakenberg & enjoy the view

Rondom de Drakensberg vind je een ruig berggebied met volop outdoor-activiteiten. Onze tip: scheer aan een zipline door de boomtoppen met de Canopy Tour. Dit is een absolute garantie voor een heftige adrenaline rush!

tips Zuid Afrika | Travelvibe
tips Zuid Afrika | Travelvibe

Check deze stoere Sphinx…

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Sundown bij de Drakensberg!

Waai uit aan de windy Wild Coast

Aan de Oostkust van Zuid-Afrika vind je de ‘Wild Coast’. Zoals de naam al doet vermoeden, staat dit gebied bekend als één van de ruigste, meest ongerepte gebieden van Zuid-Afrika. Een perfecte plek voor het spotten van walvissen & dolfijnen, het maken van eindeloze wandelingen langs de ruige kustlijn of voor middagje vissen.

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Windy Wild Coast…

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Wild Coast vanuit onze lodge bij Mdumbi

 Spot een walvis vanuit je lodge!

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Wild Coast 2016

Proef wijn bij Stellenbosch

Stellenbosch is dé wijnstreek van Zuid-Afrika. Het gebied ligt vlak bij Kaapstad. Als je van wijn houdt, moet je daar geweest zijn voor een ‘tasting’. Wat een belevenis! Wanneer het geproefde je écht aanstaat, kun je je aankoop zelfs laten verschepen naar Nederland. Onze tip: breng een bezoek aan Winefarm Spier. Je vindt er niet alleen een fijne wijngaard & bijbehorende tuinen. Je kunt er ook heerlijk shoppen en eten en drinken. Of kies er voor om met een Segway het landgoed te verkennen!

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Hollandse bouwstijl bij Franschoek

tips Zuid Afrika | Travelvibe

Vanuit Stellenbosch kijk je uit op de Tafelberg!

Zuid Afrika tips

Hawksmoor House bij Stellenbosch

Tips Zuid Afrika

Vanuit Stellenbosch op weg naar Kaapstad!

Breng een bezoek aan levendig Kaapstad

Zuid Afrika tips | Travelvibe

Bij Kaapstad denk je meteen aan een bezoek aan de top van de Tafelberg met de beroemde kabelbaan. Maar helaas de kabelbaan is in juli dicht voor winteronderhoud. Gelukkig blijft er meer dan genoeg over om te ontdekken. Wij kozen voor de hop on, hop off bus voor onze ontdekkingstocht door de stad. Zelfs vanuit de bus is de Tafelberg prima te zien. Onze highlight van de stad: de Waterfront Area. Dit is een levendig food- en souvenirwalhalla in het havengebied. Ook een must do: een bezoek aan het zee aquarium daar.

Waarom Zuid-Afrika in juli & augustus?

In Zuid-Afrika is het winter en dus laagseizoen. Dit betekent volop keuze uit geweldige, betaalbare accommodaties. Wij boekten al in het voorjaar via www.booking.com al onze overnachtingen. Nergens ter wereld krijg je qua lodges en hotels zoveel waar voor je geld. Stuk voor stuk smaakvol en comfortabel ingericht met overal een gastvrije vriendelijke ontvangst. Ook voor eten & drinken geldt: betaalbaar en lekker!

Tips & Trics rijden in Zuid-Afrika

  • Zelf een roadtrip uitstippelen in Zuid-Afrika kan prima. Gebruik een offline navigatie app zoals Here voor het samenstellen van je eigen roadtrip.
  • Safety first:check de beschrijvingen per plaats over veiligheid in je reisgids, in ons geval Lonely Planet.  Hou je daaraan; zo kom je niet op plekken waar je beter niet kunt komen en reis je veilig in dit mooie land.
  • Omdat je in Zuid-Afrika links rijdt en – met het stuur rechts – ook links schakelt, is autorijden flink wennen. Je wilt richting aangeven, maar je ruitenwissers gaan aan, en andersom. Tel daar de fantastische uitzichten de wisselende wegkwaliteit, het grote aantal lopende en liftende mensen en overstekende dieren bij op en je weet dat je je ook tijdens lange autoritten geen minuut zult vervelen!  Gun jezelf dus een dag om te wennen aan links rijden voordat je start met je trip.
  • Slaat op de achterbank de verveling toe? De gratis app LuisterBieb is top. De kinderen genieten van een fijn boek, terwijl ze toch nog uit het raam in plaats van op een scherm kijken.

 Onze gastbloggers maakten deze roadtrip:

Roadtrip-tips Zuid-Afrika
bron: Google maps

Wil je meer reisverslagen van Travelvibe lezen? Bekijk dan hier onze andere reisverslagen en volg ons op Instagram!

Meer roadtrippen in Zuid Afrika?boek road_tripping_south_africa_| Travelvibe

In dit boek vind je twaalf iconische roadtrips in Zuid-Afrika. Daarnaast vind je nog 100 verschillende mini-routes die je op de minst ontdekte plekken van Zuid-Afrika brengen.  Als dat geen onvergetelijke trip wordt…  Voor €37,95 koop je roadtripping South Africa.