rodelen in Oostenrijk - Travelvibe

Ben je deze winter in Oostenrijk en zoek je een activiteit naast het skiën of snowboarden? Ga dan écht een keertje rodelen in Oostenrijk! Het is niet alleen leuk voor kinderen. Ook als volwassene heb je gegarandeerd een leuk uitje tijdens de wintersport te pakken. In Oostenrijk vind je genoeg rodelbanen, dus er is altijd een rodelbaan in de buurt.

Rodelen kan overdag, maar op veel plaatsen ook ’s avonds op een verlichte baan. De tocht begint boven op de berg en met een beetje geluk start je bij een hut met een schnapps. Vervolgens krijg je een slee en kan de tocht over een van deze langste, leukste, spannendste en snelste rodelbanen in Oostenrijk beginnen.

Veilig rodelen in Oostenrijk

Foto:  Österreich Werbung, Peter Burgstaller
Tekstbron: Oostenrijks Toeristenburo

Alleen al in Tirol vind je meer dan 750 kilometer aan officiële rodelbanen

Kijk hier voor een overzicht van alle rodelbanen in Tirol.

Rodelplezier voor 14 km

Zoek jij de langste rodelbaan van Oostenrijk? Dan moet je gaan voor de rodelbaan op de Wildkogel in Bramberg in het SalzburgerLand. Hier kun je maar liefst 14 km lang genieten van de sneeuwpret. Dat betekent een tochtje van 30 tot 50 minuten.

Rodelen bij nacht

Vlakbij Schladming vind je de rodelbaan op de Hochwurzen. De gondel brengt je op 1.860 meter hoogte. Daar is de start van de 7 kilometer lange rodelbaan. Je kunt hier tot 23.00 uur je rodelhart ophalen en opwarmen in de gezellige berghut.
Ook in Ischgl kun je op maandag en donderdagavond rodelen in het donker. Voor je naar beneden glijdt, geniet je in Restaurant Idalp van een gezellige rodelparty met lokale lekkernijen en muziek. De afdaling is 7 km lang, waarbij 950 hoogtemeters worden overbrugd.

Rodelbaan met fantasie

De leukste rodelbaan vind je op de Semmering in Niederösterreich. Kijk niet vreemd op van een verstopt dwergkasteel, wezels, berendal en tovertuin tijdens de rit. Maar liefst 3 kilometer lang glij je langs gekke fantasiefiguren en lichteffecten door bochten en tunnels.

Disco Rodelen in Oostenrijk bij Semmering

foto: Semmering

De hoogste rodelbaan van Oostenrijk

Kan het jou niet hoog genoeg zijn? Dan ben je in Nauders in Tirol aan het juiste adres voor een rodeltocht. Met de gondel word je gebracht naar  2.200 m hoogte. Vergeet daar niet eerst even van het fantastische uitzicht te genieten om vervolgens 8 kilometer lang richting dal te suizen.

Romantische rodeltocht

Het begint elke dinsdag met een fakkeltocht en daarna maak je een rodeltocht op de Karinthische Katschberg. De route loopt door het besneeuwde winterlandschap van de Katschberg naar de Gamskogelhütte (1.850 meter). Daar begint de 1,5 kilometer lange tocht over de verlichte rodelbaan begint.

MEER RODELBANEN IN OOSTENRIJK

 • Brandnertal, Schattenlagantin: 5 km
 • Werfenweng en Kleinarl, Strussing-Zaglau: 6 km
 • Salzburger Sportwelt rodelbaan Kleinarler Hütte: 6,5 km
 • Kitzbüheler Alpen, rodelbaan Möslalm: 7 km
 • Silvretta Arena Ischgl: 7 km
 • Lieser-Maltatal, Sonnalm Stubeck: 8 km
 • Silberregion Karwendel, Weidener Hütte: 8 km
Travelvibe tipt nog meer rodelbanen in Oostenrijk

Foto: Österreich Werbung, Fotograf: Fankhauser

Wat is rodelen in Oostenrijk?

Rodelen is een superleuke activiteit voor jong en oud die je kunt doen tijdens een wintersportvakantie. Veel skigebieden (vooral in Oostenrijk) hebben speciaal aangelegde rodelbanen waar je met een houten slee vanaf gaat. De start is vaak bij een gezellige hut die bereikbaar is met de skilift. Om te toch goed af te sluiten proost je misschien nog wel even na met een schnapps.

Praktische tips rodelen in Oostenrijk:

 • De houten slee kun je tijdens het rodelen sturen door met je voet in de sneeuw te drukken aan de kant waar je heen wilt.
 • Houd de riem in je handen tijdens het afdalen.
 • Rodelen met twee personen is mogelijk. Zorg wel altijd dat een kind voorop de slee zit bij een volwassene.
 • Draag warme en waterdichte (ski)kleding, handschoenen en een zonnebril.
 • Draag je skihelm ook tijdens het rodelen.

Heb jij nog tips voor gave rodelbanen in Oostenrijk? Laat het ons weten!

Zelf naar Oostenrijk?

Boek hier zelf een vakantie naar Oostenrijk.