Romantisch slapen in een kasteel in Tsjechië - Travelvibe

In Tsjechië kun je even ervaren hoe het is om in een kasteel te leven. Denk aan een echt kasteel met de mooiste spullen en een landgoed zover het oog reikt. Tsjechië telt vele kastelen en landhuizen waar je een nachtje kunt logeren. Wij tippen 6 adresjes ‘Romantisch slapen in een kasteel in Tsjechië’. Een top idee voor Valentijn, maar ook voor een ‘gewoon’ weekendje weg. 

Chateau Liblice – Stijlvol budgetkasteel

Bij de stad Mělník, ten noorden van Praag, ligt kasteel Liblice. Een fraai landhuis met kasteeltuin waar je per helikopter kunt aankomen. Liblice Chateau telt 53 luxueuze hotelkamers, maar ook een wellness centrum, restaurant, zomerterras en wijnbar.
Bij mooi weer kun je een mand vol lekkers huren en picknicken in de kasteeltuin. Houd je van historisch design? Dan kies je voor de klassieke kamers (€80/nacht). Liever wat moderner? In de dependance vind je moderne kamers met uitzicht op het kasteel (€60/nacht).

Slapen in kasteel Liblice Tsjechie - Travelvibe
www.chateau-liblice.com

Kasteel Jemniste – Sprookjeskasteel 

Dit kasteel is een barokke parel in Midden-Bohemen en lijkt uit een sprookjesboek te komen. Kasteel Jemniště, op 50 km van Praag, is gebouwd in 1720-1725 en al eeuwen in handen van de familie Sternberg, de oudste aristocratische familie van Tsjechië. De familie bewoont de linkervleugel van het kasteel. De rest van het kasteel leent zich voor bruidsfeesten en evenementen.
Kasteel Jemniště telt drie luxe 4-sterren appartementen (vanaf €120/nacht) waaronder een bruidssuite met open haard, antiek meubilair en tijdens je verblijf krijg je een sleutel die toegang biedt tot de kasteeltuin. Het restaurant van het kasteel werkt met seizoensgebonden producten en serveert traditionele Tsjechische gerechten. In het kasteelpark kun je picknicken.

Overnachten in Jemniste kasteel Tsjechie - Travelvibe
www.jemniste.cz

Chateau Mcely | Wellness & Food mét uitzicht

in de buurt van Praag ligt Chateau Mcely, een sfeervolle accommodatie. Hier geniet je van het geweldige uitzicht op de omgeving. Ook kun je je hier goed laten verwennen in de Spa. De wellness-behandelingen zijn gebaseerd op de plaatselijke kuurtraditie en kruidengeneeskunde. Er is een natuurlijke zwemvijver en in het houten huisje worden ontspannende massages gegeven. Ook fijn, het kasteelrestaurant Piano Nobile, is in 2014 benoemd tot één van de beste restaurants van Tsjechië. Het 5-sterren hotel telt 24 luxueuze kamers (vanaf € 160/nacht) waarvan sommige ook geschikt zijn voor families met kinderen.

Slapen in Mcely kasteel Tsjechie - Travelvibe
www.chateaumcely.cz

Kasteel Sobotín | Charmant & romantisch

In het dorpje Sobotín vind je Kasteel Sobotín, dichtbij het beschermde natuurgebied van het Jeseníky-gebergte. Het charmante, romantische landhuis werd gebouwd in de 19de eeuw. Bij het kasteel vind je een grote recreatievijver, een natuurpark met exotische bomen en een fontein. Sinds 2012 is Zamék Sobotín een wellness-hotel mét verfijnd restaurant, vergaderzalen en huisbrouwerij Albert. Het kasteel heeft sfeervolle kamers (vanaf € 244/nacht) en 5-sterren appartementen (vanaf € 544/nacht).

Overnachten in Sobotín kasteel Tsjechie - Travelvibe
www.sobotin.cz

Chateau Herálec | Mooiste kasteelhotel ter wereld

In de schitterende natuur van de provincie Vysočina, ligt het 17e eeuwse Chateau Herálec. Een omgeving waar maar liefst drie UNESCO-monumenten zijn te bewonderen. Dit 5-sterren boutiquehotel staat in de top 15 van beste en mooiste kasteelhotels ter wereld. Heraléc is een kasteel mét romantische kasteeltorentjes en luxe designkamers. Geniet van een gevarieerd aanbod van ontspannende behandelingen. Er is o.a. een Zweedse kruidensauna, Finse sauna en een bubbelbad in de kasteeltoren. Chateau Herálec heeft de grootste Bordeaux wijncollectie van Tsjechië. Kamerprijzen vanaf € 185 tot € 585/nacht.

www.chateauheralec.com

Kasteel Radovesnice – Kasteelkamer of landgoed?

In Midden-Bohemen, vlakbij Kolín, ligt het barokke Kasteel Radovesnice. Het kasteel heeft diverse eigenaren gehad, maar de Sternberg familie was één van de bekendste (1651-1759). Tijdens hun heerschappij werd het kasteel herbouwd in barok-stijl. Het kasteel is een populaire plek voor bruiloften en weelderige feesten. Je kunt hier een kamer boeken (vanaf € 350/nacht). Ook kun je het hele terrein inclusief catering- en transferservice huren. De kamers zijn prachtig ingericht en brengen je meteen in koninklijke sferen.

Overnachten in Radovesnice kasteel Tsjechie - Travelvibe
www.zamekradovesnice.cz

Meer bijzondere slaapadresjes?