rondreis Australië - Uluru

Australië  is een van de mooiste continenten op aarde. Het bijzondere wildlife, de indrukwekkende rode aarde van de outback en bruisende steden als Sydney en Melbourne maken Australië tot een absolute ‘must see’. Twijfel je toch nog?  In onze nieuwste blog laten we je zien waarom je een  rondreis door Australië minimaal één keer in je leven op je bucketlist moet zetten.

★ Bijzondere natuur

In Australië vind je een paar van de meest bijzondere landschappen ter wereld. Het  allerberoemdst is natuurlijk het rode zand van de eindeloze rode vlaktes van de outback, maar ook het regenwoud rond Cairns en de prachtige kustlijnen van de Great Ocean Road in het zuiden, wil je absoluut een keer gezien hebben. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het bijzondere wildlife op dit contintent. Veel dieren die hier te vinden zijn zoals kangaroes en koala’s, vind je nergens anders op aarde. Must see dus! 

rondreis Australië - Koala

★Moderne steden

Australië heeft enkele van de meest bruisende en moderne steden ter wereld, zoals Sydney, Melbourne en Brisbane. Sydney staat bekend om zijn iconische Opera House en Harbour Bridge. Het is een stad vol leven en activiteiten, met een bruisend nachtleven en talloze restaurants en cafés. Melbourne in het zuiden heeft een wat meer Britse vibe. Je vindt er nog talloze klassieke gebouwen. Woon in Melbourne ook zeker een cricket wedstrijd bij in de Melbourne Cricket Ground, het grootste stadion van het zuidelijk halfrond.

★ Vriendelijke mensen

Australiërs zijn een van de vriendelijkste en gastvrije mensen ter wereld. Je zult je zeker welkom voelen in dit land waar ze je met een welgemeende ‘hey mate’ begroeten. Ook de relaxte houding van de Australiërs valt je direct op. ‘No worries’ is de lijfspreuk van veel Australiërs en dat maakt de communicatie erg prettig en ontspannen.

Rondreis Australië -Mensen

★Fantastische stranden

Met meer dan 50.000 kilometer kustlijn is Australië de perfecte bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand. Je vindt er een paar van de beroemdste stranden ter wereld, zoals Bondi Beach in Sydney, Byron Bay en Surfers Paradise aan de Gold Coast. De super relaxte strandcultuur met veel hippe barretjes en leuke eettentjes maakt een rondreis ‘Down Under’ dan ook tot een absolute aanrader voor strandliefhebbers.

Rondreis Australië - stranden

★ Aboriginal cultuur

De Aboriginals zijn de oorspronkelijke bewoners van Australië. Hun cultuur is één van de oudste culturen ter wereld en is nog steeds op veel plekken in het land terug te vinden.  Bezoek één van de vele musea, volg een workshop Aboriginal art of breng een bezoek aan de Aboriginal-gemeenschappen in de Outback. Ook de Aboriginal-grotschilderingen in Kakadu National Park zijn een abolute ‘must see’ tijdens je rondreis.

★ Avontuur

De avonturiers onder ons kunnen zich helemaal uitleven in Australië. Je kunt er surfen, duiken, snorkelen, raften, abseilen, parachutespringen en nog veel meer. Eén van de absolute hoogtepunten is een bezoek aan het Great Barrier Reef. Daar kun je snorkelen en duiken in een van de meest spectaculaire onderwateromgevingen ter wereld.