Coolste Baan Schaatsen bij Olympisch Stadion Amsterdam - Travelvibe

Deze winter kun je schaatsen bij Olympisch Stadion Amsterdam. Van 18 januari tot en met 28 februari 2018 ligt ‘De Coolste Baan van Nederland’ ín het Olympisch Stadion en kan er volop geschaatst worden in rondes en op de funbaan.

Coolste Baan Schaatsen Amsterdam - Travelvibe

De Coolste Baan van Nederland is een schaatsbaan voor iedereen. Het begon ooit als een droom om een WK Allround schaatsen te organiseren in het Olympisch Stadion van Amsterdam. In 2014 was er ‘De Coolste Baan van Nederland’, waar 108.000 recreatieve schaatsers en 45.000 bezoekers genoten van de KPN NK Allround & Sprint.
“De Coolste Baan van Nederland is bedoeld om sport & entertainment en breedtesport & topsport op een unieke wijze samen te brengen. Bij binnenkomst word je meegenomen in de rijke schaatsgeschiedenis in een unieke setting die de schaatsliefhebber kippenvel bezorgt”, aldus de organisatie.

De eerste medailles vieren met Olympische vuur

Heel gaaf tijdens ons bezoek… De eerste gouden medailles op de Olympische Spelen werden gevierd met het aansteken van het Olympisch Vuur.

Olympisch Vuur Amsterdam - Travelvibe

Ook in Amsterdam is deze winter aandacht voor professioneel schaatsen. De Coolste Baan van Nederland wordt extra bijzonder met de ISU WK Allround 2018 als spectaculair slotstuk. In 2018 is het 125 jaar geleden dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen. Na 125 jaar keert de ISU WK Allround terug naar Amsterdam en wordt een eerbetoon gebracht aan alle wereldkampioenen die in de voetsporen van Jaap Eden zijn getreden.

Loetje on Ice

Ook zo gek op Loetje? Dan bof je. Op de ijsbaan vind je een pop-up vestiging van dit fameuze biefstukrestaurant; Loetje on Ice. Hier kun je dagelijks terecht voor de biefstuk van Loetje, maar er is ook een uitgebreide kaart met gerechten voor lunch, borrel en diner.

Pop-up Loetje on Ice - Travelvibe

Kosten schaatsen bij Olympisch Stadion Amsterdam

Een volwassene betaalt €12,50. Kinderen (4 tot 12 jaar) betalen €8,50. Wil je niet schaatsen, maar wel naar binnen? Dan betaal je € 3. Ook kun je bij de Coolste Baan schaatsen huren. Meer info op de site van De Coolste Baan van Nederland.

Schaatsen op de Coolste Baan van Nederland

Ook leuk! Slapen & eten in de buurt van de Coolste Baan…

Rondom de Coolste Baan en het Olympisch Stadion liggen allerlei leuke bars en restaurants. Wij namen een borrel bij JackDish en aten bij het Amsterdamse Proeflokaal. Zoek je een slaapadres? HOTEL TWENTYEIGHT ligt direct aan de overkant van het Olympisch Stadion.

Twenty Eight Hotel kamer Amsterdam

Meer hotelinspiratie? Wij tipten al eens deze stijlvolle Amsterdamse tophotels.