shoppen voor water - Travelvibe

Stel, je kunt een hele coole ‘Travel’ sleutelhanger shoppen en tegelijk een drinkwaterproject steunen… Als travellover kun je deze kans niet laten liggen. Op Instagram kwamen we foto’s tegen van Traveller Collective: shoppen voor schoon water. Onze eerste blik dwaalde af naar een plaatje van een coole leren sleutelhanger met allemaal mooie ringetjes. En daar bleek een nóg mooier verhaal achter te zitten.

Binnen no-time zitten wij dus dit bericht te tikken. Hier móeten we namelijk aandacht aan schenken! Lees maar even mee…

shoppen voor water - Travelvibe
shoppen voor water - Travelvibe

Oprichter Darryl M vertelt op zijn website Traveller Collective: “Ik hou van reizen. Ik ben bevoorrecht en heb over de hele wereld kunnen studeren en werken. Ik hunker naar het gevoel om weg te zijn en te leven in het moment. We weten allemaal dat als je het reisvirus te pakken hebt, je dit hebt voor het leven. Hoe meer ik reisde en hoe meer plaatsen ik bezocht, hoe meer dit gevoel veranderde. Het werd steeds moeilijker om de extreme armoede die ik onderweg tegenkwam te accepteren. Het is onmogelijk deze ongelijkheid te zien, zonder dat je er iets aan kunt veranderen. Moeilijk om te begrijpen dat wij het voorrecht hebben om elke hoek van de wereld te verkennen, terwijl zoveel anderen niet eens kunnen beschikken over een primaire levensbehoefte als water. Zo’n 663 miljoen mensen hebben niet eens toegang tot schoon water.
Daarom begon ik een simpel idee als Traveller Collective. Gericht op mensen die houden van reizen én iets willen doen aan deze ongelijkheid. Iets dat ons inspireert om deze prachtige wereld te blijven verkennen, en ondertussen helpen zorgen voor een primaire levensbehoefte aan degenen die dit hard nodig hebben”.

shoppen voor water - Travelvibe
shoppen voor water - Travelvibe

Waarom Water?
“Water verandert alles. Wanneer een gemeenschap toegang krijgt tot schoon water, brengt dat gezondheid, voedsel en de groei van lokale economieën met zich mee. Bovendien helpt het kinderen meer tijd door te brengen op school.”

Hoe verder?
“We hebben de missie om met $ 10.000 een schone, duurzame bron water voor een gemeenschap van ongeveer 330 mensen te realiseren. We doneren daarom 10% van onze omzet aan Charity Water. Zij zorgen dat elke dollar direct ‘in het veld’ gedoneerd wordt om waterprojecten te financieren.”

Traveller Collective - Travelvibe

For the love of travel and doing some good in this world

Traveller collective

Traveller Collective: Shoppen voor schoon water

Met de goodies van the Traveller Collective steun je dus niet alleen projecten voor schoon water, maar heb je écht een hele coole sleutelhanger te pakken! Naast het leren riempje, kun je bij Traveller Collective ‘spacers’ kopen met de initialen van het door jou bezochte land er op. De landen waar jij geweest bent kun je eenvoudig selecteren uit de lijst (Ja echt, ze staan er allemaal!). Darryl benadrukt nog wel even: “Het gaat hier niet om landen tellen, maar om een passie voor reizen en een wens om iets terug te doen”

Now it’s shopping time!

Direct bestellen? Dat kun je NU hier doen.
PS: Traveller Collection levert inmiddels in meer dan 35 landen (waaronder gelukkig ook in NL). Binnen 8 tot 12 werkdagen heb jij jouw persoonlijke sleutelhanger in huis. Liever een t-shirt? Ook die bestel je op deze site.

shoppen voor water - Travelvibe
shoppen voor water - Travelvibe

foto’s: Traveller Collective website en Instagram