shopping onderzoek Expedia | Travelvibe

Ga jij binnenkort op zoek naar je nieuwe wintercollectie én combineer je dat graag met een fijne citytrip ? Dan is de kans het grootst dat jij Londen, Amsterdam of Parijs op je wishlist hebt. Dit zijn namelijk de favoriete shopsteden van Nederlanders. Zo blijkt uit een Europees shoppingonderzoek van Expedia waar ook 1000 Nederlanders aan mee deden. Travelvibe deelt vandaag graag een paar fijne feitjes uit dit shoppingonderzoek met je:

0.3 Logo

Top 3 favo shopsteden volgens Expedia:

♥ Londen (20 procent)

♥ Amsterdam (17 procent)

♥ Parijs (13 procent)

shoppen in Londen, uitzicht houses of parliament, Londen eye | Travelviibe

Nederlanders na Spanjaarden grootste Europese shoppers

Vijfennegentig  procent van de Nederlanders gaat shoppen op vakantie. Daarmee zijn we na de Spanjaarden (99 procent) de grootste vakantieshoppers van Europa. Ook de Ieren houden van winkelen. Zijn staan op de derde plek met 94 procent van de bevolking die zich op vakantie in de winkelstraten begeeft. De Noren (13 procent) en Denen (12 procent) shoppen het minst.

Waarom shoppen we eigenlijk?

Wij Nederlanders zijn vooral in winkels in het buitenland te vinden omdat we op reis items (kleding, schoenen, accessoires) kunnen kopen die we thuis niet vinden (25 procent). Daarnaast gaan Nederlanders graag winkelen omdat ze het simpelweg ‘erg leuk’ vinden (16 procent) en omdat het een activiteit is die hand in hand gaat met vakanties (13 procent).

Wat geven we eraan uit?

Andere Europeanen spenderen gemiddeld 486 euro uit aan vakantie- aankopen. Nederlanders geven ‘slechts’ 343 euro uit aan diverse artikelen. Wij geven daarmee na de Denen (327 euro) het minste geld uit van alle Europeanen. Daarmee houden hiermee we onze naam van zuinig volk in stand. De ‘big spenders’ van Europa zijn de Fransen (622 euro), gevolgd door de Spanjaarden (595 euro) en de Ieren (577 euro).

Wat kopen we eigenlijk in deze Europese stopsteden?

Nederlanders kopen vooral kleren (73 procent), schoenen (43 procent), drank & eten (30 procent), souvenirs (23 procent) en sieraden (19 procent). De beste kwaliteit is volgens Nederlanders te vinden in respectievelijk Londen, Berlijn en het eigen Amsterdam. Londen is tevens de stad waar het meeste geld wordt uitgegeven aan vakantie-aankopen.

shoptassen-shopvakantie-shopping-onderzoek | Travelvibe

Met wie shoppen we het liefst ?

Je zou misschien verwachten dat we het liefst lekker met vriendinnen een weekendje gingen shoppen, maar niets is minder waar:

René Nieuwmans van Expedia.nl over het onderzoek: “In ons onderzoek hebben we ook gekeken met wie we het liefste op shopvakantie gaan. Niet een beste vriend of vriendin blijkt het beste reisgezelschap, maar de partner.

Shoppen in Londen duur?

Heb jij plannen voor een shopweekend Londen, maar heb je geen al te groot budget. Travelvibe bezocht Londen en geeft je tips hoe je ook met een klein budget goedkoop naar Londen kunt.