Travelvibe Sinterklaas cadeau tip

Ken je dat ongemakkelijke gevoel dat je op een vliegveld staat en jouw koffer komt maar niet van de band rollen ? Ik ben meestal niet de beste versie van mezelf na een lange vlucht, dus een lange zoektocht naar mijn koffer is dan wel het laatste waar ik aan moet denken. Maar toen vond ik de ‘Tile’, een klein vierkantje van aluminium dat je aan je koffer kunt vastmaken. Het zorgt ervoor dat je je koffer altijd en overal kunt terugvinden. Leek ons een ideale sinterklaas cadeau tip.

Bluetooth tracker

Tile bestaat sinds 2012 en het is een Bluetooth tracker waarmee je niet alleen je koffer, maar ook je sleutels, portemonnee of iPad terug kunt vinden. Het werkt zo: je downloadt de tile-app en vanaf dat moment kun je elk item waar je een tile aan vast hebt gemaakt terugvinden. Is je item binnen het Bluetooth-bereik van zo’n 30 meter, dan kun je de tile geluid laten maken zodat je je verloren item zo terugvindt. Ben je wat verder verwijderd van bijvoorbeeld je koffer dan kun je met de tile app direct kijken wat de locatie is van je verloren koffer of portemonnee.

Telefoon kwijt ?

Het werkt ook andersom. Je kunt met je tile ook je telefoon terugvinden. Dus heb je een tile aan je sleutelbos, en je bent je telefoon kwijt, dan kun je er met een druk op je tile voor zorgen dat je telefoon begint te piepen. Superhandig toch voor op reis, maar ook voor thuis.

Tile stories

Op de site van tile vind je een paar prachtige verhalen over hoe mensen met
tile hun verloren spullen terugvonden. Een verhaal van een steward bijvoorbeeld die tijdens het vliegen zijn ipad kwijtraakte en geen idee had waar deze zich bevond. Dankzij tile kwam hij erachter dat de iPad nog steeds op de luchthaven was en wist hem uiteindelijk zo terug te vinden. Of een trouwfotograaf die zijn tas met camera’s en lenzen kwijtraakte op een vliegveld en met tile zijn tas met zeer waardevolle spullen terugvond.

Waar te koop ?

De tile kun je bestellen via de webshop van Tile in Amerika. Een tile kost je 25 dollar. Het is ook mogelijk pakketjes van 4, 8 of 12 tiles bestellen. Hou wel rekening met flinke verzendkosten vanuit Amerika.

In Nederland

Inmiddels zijn er ook diverse andere leveranciers die vergelijkbare trackers aanbieden die wel in Nederland te koop zijn, zoals de Chipolo (€27,50 bij bol.com) of de PROTAG Duet Bluetooth Tracker – Blauw (€ 29, 95 bij Gadget house), maar wij vinden de originele ‘tile’ het mooist vormgegeven en daarom komt deze toch op ons verlanglijstje dit jaar.