Skiën bij extreme kou in de Alpen - Travelvibe

Elke maand selecteren we onze favoriete instagrampost(s) die we plaatsen op Instagram van @travelvibenl. Achter elke Instagramfoto schuilt altijd een langer verhaal dan het zinnetje en de hasthags die we erbij posten. Deze maand nog één keer aandacht voor de koude winter. We maakten dit jaar al kennis met -25C in Lapland, maar in de voorjaarsvakantie werden soortgelijke temperaturen aangetikt in de Alpen. We blikken terug op een weekje skiën bij extreme kou in Fügen, Oostenrijk.

Eerste dorp in het Zillertal: Fügen

Wie het Zillertal binnenrijdt, komt als eerste Fügen tegen. Daar vind je het Spieljoch skigebied. Een klein skigebied met 21 km piste. Even verderop liggen de pistes van het Hochzillertal met Hochfügen en Kaltenbach. Samen goed voor 80 km piste en bereikbaar met de skibus. Vanaf 2019/2020 is de directe verbinding tussen Spieljoch en Hochzillertal gereed. De top van Fügen Spieljoch ligt op een hoogte van 2.100 meter. Begin 2018 werd de gloednieuwe Spieljoch-gondellift en het panoramarestaurant geopend.

Skiën bij extreme kou? Denk -19C in de Alpen

Tijdens de Voorjaarsvakantie van 2018 hadden we boven Europa te maken met de ‘Siberische beer’, een koudegolf. Wintersporters werden gewaarschuwd voor extreme kou op de skivakantie. Dit zorgde in de Alpen voor extreme kou, maar tegelijkertijd voor perfecte sneeuwcondities. Koud was het, maar met een bivakmuts, veel laagjes kleding, thermokleding en een skibril was het goed te doen.

Skiën bij -20 graden - Travelvibe

Meer wintersport van Travelvibe?

Nieuwsgierig in welke wintersportbestemmingen wij nog meer zijn geweest?
Check onze Travelvibe Wintersport-pagina.

Wintersportplaatsen Travelvibe Travelvibe 30 plus reisblog