Skiën in Polen - Travelvibe

Wintersport in Polen? Wij verkenden de pistes van Wisla en Szczyrk in Silezië in het zuidwesten van Polen. Een bestemming die goed bereikbaar is vanaf de luchthaven van Katowice. We hebben de highlights van deze winterse trip in dit fotoverslag verzameld en geven meteen wat reistips voor als je wilt gaan skiën in Polen: 

– Wintersport in Wisla, Nowa Osada –

Het skigebied van Nowa Osada, Wisla in Silezië is niet zo groot. Je vindt er een stoeltjeslift en 3 sleepliften. In totaal zijn er 6 afdalingen, waarvan 1 rode piste en de rest is blauw. Dit skigebied is dan ook heel geschikt om te combineren met een ander skigebied in de regio. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Beskid, Cienkow, Klepki, Mala Palencia, Palenica, Poniwiec, Sarajewo, Siglany, Skolnity en Stozek. Hier kun je ook een combi skipas voor kopen.

Skiën in Polen Wisla - Travelvibe

Lunch op de piste

Op de Poolse skipistes vind je overal prima lunchtentjes. Hier wordt vers vlees gegrild, kun je een flinke taartpunt bestellen, friet, soep en uiteraard Pools Zywiec en Tyskie bier.

Apres ski in Polen - Travelvibe

Après ski in Polen

Ook een vertrouwd beeld op de pistes in Polen, de après-ski tenten.

– Wintersport in Wisla, Cienkow –

Nadat wij het Nowa Osada-skigebied in Wisla hadden verkend, reisden we door naar Cienkow. Dit gebied is net iets groter en is een prima aanvulling.  Ook hier vind je meerdere skiverhuur locaties en barretjes onderaan de lift én bovenaan de piste. 

Piste Polen Wisla Cienkow - Travelvibe

Skiën in Polen met verse sneeuw

Wat hadden wij een geluk met al die versgevallen sneeuw op de pistes én bomen…

Lokale specialiteit Oscypki Polen - Travelvibe

Kaashapje als regionale Poolse specialiteit

Overal zie je stalletjes met Oscypek staan. Een Poolse specialiteit van gegrilde kaas met cranberrysaus. Even wennen aan de smaak, maar wel het proberen waard.

Skijump Wisla Poland - Travelvibe

Bezoek aan de skischans

In deze Poolse wintersportregio vind je meerdere skischansen. Skischans-springen is hier dan ook erg favoriet. Deze skischans in Wisla is geopend voor publiek. Zo kun je goed ervaren hoe hoog de schans nu echt is. Helemaal naar boven lopen hoeft gelukkig niet, deze skischans is via een stoeltjeslift bereikbaar.

– Wintersport in Szczyrk –

Szczyrk (spreek uit als stjiirk) is één van de grootste skigebieden van Polen. In de grote wintersportplaats vind je allerlei voorzieningen, waaronder een flink aantal skiverhuurlocaties. Het skigebied bestaat uit vier skigebieden (Skrzyczne, Male Skrzyczne, Wierch Posredni en Beskid) Deze gebieden zijn met skiliften en een skibus verbonden. In totaal vind je hier 40 km piste op alle niveaus, 1 gondel, 5 stoeltjesliften en 7 sleepliften.

Skilift Szczyrk Poland - Travelvibe

Fonkelnieuwe liften

Het skigebied van Szczyrk is onlangs vernieuwd en uitgebreid. Deze lift gaat naar de top van Skrzycne (1257 m). Vanaf daar kun je door naar Male Skrzycne (1211 m) en Wierch Posredni (1000 m).

Op de piste in Polen - Travelvibe

Mooie mix tussen klassiek en modern

Leuk in Polen is de mix van moderne informatievoorzieningen (denk skipisteplattegronden met verlichting) én tegelijk hele klassieke infoborden.

Gaaf uitzicht op Piste Skrzycne Poland - Travelvibe

Gaaf uitzicht over de Beskiden

Wanneer je piste 3a neemt van Skrzyzne naar Male Skrzyzne, passeer je een supermooi uitzichtpunt. Hier heb je uitzicht over de glooiende bergen en de meer puntige bergen zo’n 250 km verderop.

Pistes op elk niveau

De pistes in dit skigebied zijn geschikt voor elk type skiër. Zo is er een flink aantal blauwe en rode pistes, maar ook vind je hier een officiële zwarte FIS piste. Opvallend is ook het aantal pistes dat ‘s avonds geopend is.

Eten op de piste in Polen - Travelvibe

Eten op de piste in Polen

Een vast onderdeel van de Poolse keuken is soep. Eén van de favorieten tijdens ons verblijf was de pastinaak soep. Goed vullend en een beetje zoet van smaak.

Reisvideo: Skiën in Polen - Travelvibe.nl

Travelvibe op wintersport

Meer Travelvibe op wintersport?

Binnenkort lees je op Travelvibe meer over skiën in Polen. Op de site van Polen Travel vind je ook meer info over skiën in Polen. Meer info over Silezië vind je op de site van Slaskie Travel.
Ben je nieuwsgierig naar meer ski-avonturen van Travelvibe? Kijk dan ook even op onze wintersport-pagina.