Skien in Davos | Travelvibe-2

De meeste mensen kennen Davos alleen als een duur skidorp in Zwitserland. Maar ken jij Davos Klosters Inside al? Met dit gratis programma kun je tijdens het wintersportseizoen 100 dagen lang allerlei leuke gratis wintersportactiviteiten ondernemen met het hele gezin. Travelvibe tipt je vandaag een paar leuke wintertoppers uit dit programma:

Ga mee op ski safari

De skisafari is bedoeld voor de échte skifans. Samen met een Zwitserse gids start je de dag met de maar liefst 12 kilometer lange legendarische Parsenn-afdaling. Bijkomen doe je daarna op het terras van het zonnige Madrisa. Ga hier bijvoorbeeld lunchen in het nieuwe Madrisahof, een authentiek Zwitsers bergrestaurant met een indrukwekkend uitzicht op de Alpen. In de middag ga je naar Klosters om daar de gondel naar het gebied Parssen te nemen. Dit is het gebied dat Klosters en Davos verbindt. Geniet vanaf daar verder van je skisafari.

Ski safari Travelvibe

Ga mee op een skitocht voor vroege vogels

Houd jij er ook zo van om de ‘s ochtends de allereerste te zijn die over de verse sporen van de pistenbully heen glijdt?  Ga dan mee op de skitocht voor vroege vogels. Je mag ver voor de officiële openingstijd de piste op zodat je je sporen achter kunt laten in de verse sneeuw. Ontspan en geniet van de rustige omgeving en zie de zon opgekomen met het adembenemende panorama van de Grisons bergen op de achtergrond.

Ochtend skien Davos - Travelvibe

Maak een rondje op een fatbike

Denk jij dat fietsen onmogelijk is in een winters berglandschap? Dan ken je de fatbike nog niet! Met deze speciale  mountainbike met grotere banden en een extra lage bandenspanning kun je toch fietsen in de sneeuw. Wil je dit een keer gratis proberen? Doe dan mee aan de fatbike tour. Deze vindt op vier verschillende pistes plaats, waarbij er voor ieder niveau een route is: makkelijk, uitdagend of moeilijk. Gegarandeerd plezier voor het hele gezin!

Fatbike Davos

Ga mee met de pistenbully

Als je ‘s avonds vanuit je accommodatie op de pistes kijkt, zie je de pistenbullies in het donker altijd hard aan het werk. Hoe leuk zou het zijn om hier een keer een ritje op te maken? Ook dat kan in Davos.  Bovendien is het niet alleen leuk, maar ook nog eens heel leerzaam. Tijdens de rit word je geïnformeerd over het belangrijke werk dat reddingsteams verrichten op de pistes en leer je alles over lawines.

Pistebully Davos |Travelvibe

Ga eens met een slee van de berg af

Wist jij dat Davos niet alleen een beroemd skigebied is maar ook één van de allereerste dorpen was die een internationale sleecompetitie organiseerde? In 1883 werden hier al de eerste sleewedstrijden georganiseerd. Er zijn nu nog zo’n 8 afdalingen die je gratis kunt uitproberen met je pas. Zeker doen!

slee Davos

Meer informatie over het skigebied

Om een wintersport in Davos ook voor gezinnen een beetje betaalbaar te houden, is er het Davos Klosters Inside-programma. Iedereen die een overnachting in een hotel of appartement boekt in Davos of Klosters, kan gratis meedoen aan dit programma met dertig verschillende winteractiviteiten. Hier vind je meer info over Davos Klosters Inside-programma

Meer leuke wintersportplaatsen?

Travelvibe gaat graag op wintersport en dan ontdekken we graag de leukste wintersportplaatsen van Europa.