kamperen en slapen in de tulpenvelden - Travelvibe

Onlangs wist Camptoo een unieke pop-up camping in de bollenvelden neer te zetten. En… Travelvibe was er bij! Vrij uniek om dit ‘slapen in de tulpenvelden’-moment mee te mogen maken. De meeste bollenkwekers houden bezoekers namelijk het liefst zo ver mogelijk bij de bollenvelden vandaan. 

Camptoo – het deelplatform voor campers en caravans – kreeg het toch voor elkaar om een unieke pop-up camping tussen de bloeiende bollenvelden te realiseren. De camping werd opgezet bij de Tulperij in Voorhout. De dagen voor vertrek konden we ons via de website van Camptoo oriënteren op een camper.

Kampeergevoel te pakken met een coole retrobus

Het liefst wilden we een coole retrobus. Die vonden we bij Matthijs uit Haarlem. Hij is in het bezit van Ollie, een zachtblauwe Volkswagen T2 die hij verhuurt via het platform van Camptoo. Daar konden we volgens ons wel mee in de bollenvelden verschijnen. Na een paar berichtjes met Matthijs hadden we de camper al gereserveerd.
Vanuit Haarlem was het ruim een half uur rijden naar De Tulperij. In dat half uurtje hadden we het kampeergevoel van vroeger al snel weer te pakken. Hoe gezellig reden we daar met zelfs een vrolijke bloem aan de spiegel, in het zonnetje en de tulpenvelden om ons heen!?

kamperen bij de tulpenvelden - Travelvibe
kamperen in de tulpenvelden - Travelvibe

Foto’s maken ín de tulpen

Aangekomen bij De Tulperij worden we hartelijk ontvangen door eigenaren Daan en Anja. Zij staan in het voorjaar en de zomer klaar om gasten alles van hun bloembollenbedrijf te laten zien. In het voorjaar mogen bezoekers hier foto’s te maken tussen de tulpen, hyacinten of narcissen. Eén van de weinige locaties waar dit echt mogelijk is. Binnen in de kas is het gezellig druk en kun je koffie, thee, stroopwafels en appeltaart bestellen. Ook zijn hier souvenirs en allerlei bloembollen te koop.

Dutch Tulip Vodka in een cocktail

Speciaal voor ons bezoek staat Joris Putman klaar met zijn Dutch Tulip Vodka, een vodka gemaakt in de Bollenstreek van echte tulpenbollen. We proeven de vodka als cocktail met een Negroni, een Moscow Mule en een Old Fashioned. Een perfecte combi met de barbecue die voor ons klaar stond.
Helaas, warm was het niet dat weekend. Er stond ons zelfs nachtvorst te wachten. Dat hebben we gemerkt en vooral de volgende ochtend vroeg al gezien. De tulpen om ons heen waren – net als Ollie – bevroren. Gelukkig konden we bij Daan en Anja aanschuiven voor een heerlijk warm ontbijtje. Nog even wat selfies in de tulpen maken en terug naar Matthijs om Ollie weer op het afgesproken tijdstip af te leveren. Wát een leuk avontuur.
slapen in de tulpenvelden - Travelvibe

Hoe werkt Camptoo?

  1. Zoek een leuke camper of caravan op de website van Camptoo. Je kunt selecteren op de locatie, type en bijvoorbeeld het aantal personen.
  2. Neem contact op met de eigenaar. Dit kan door een bericht te sturen of een reservering te maken.
  3. Bevestig jouw reservering wanneer de verhuurder akkoord is met jouw boeking.
  4. Betaal online een aanbetaling voor 50% van de totaalprijs.
  5. Voldoe enkele dagen voor vertrek de waarborgsom
  6. Verzeker je eventueel tegen een eigen risico
  7. Check de verzekering

Kijk voor een uitgebreid overzicht van bovenstaande op de website van Camptoo.

Ook op micro-avontuur?

Met zo’n nachtje kamperen ben je echt even helemaal weg. Lees daarom meer ideeën voor een  micro-avontuur of nano-vakantie

Zelf naar de tulpen?

Wil je zelf een dag naar de tulpen? Kijk hier voor alle tips en praktische info om de bloembollenvelden te bezoeken.

Ook slapen in de tulpenvelden?

Kijk voor een camper op de site van Camptoo of boek een van de accommodaties in de Bollenstreek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Travelblog & Reistips voor 30+ (@travelvibenl) op