boomhut-Slapen in Drenthe - Travelvibe

Wist je dat Drenthe ook wel de ‘Oerprovincie’ van Nederland wordt genoemd? In deze provincie vind je rijke historie, verhalen en natuur – zoals de eeuwenoude hunebedden en de ongerepte natuurgebieden. Het hele jaar kun je bijzonder slapen in Drenthe in opvallende en unieke slaapplekken. Van een boomhut met touwbrug of retro kampeerbusjes tot een heuse plaggenhut. Een paar ideetjes:

Uniek! Slapen in de natuur in Drenthe

“In Drenthe kun je het echte oergevoel beleven; met je blote voeten in de aarde, sterrenkijken vanaf het donkerste plekje van Nederland of koken met de ingrediënten die je ’s middags zelf hebt geplukt.”

Natuurlodge De Vier Eiken

Een fijne wandeling of chillen in de hottub? In deze natuurlodge De Vier Eiken, hartje Drentse natuur, vind je alle ingrediënten voor een ontspannen tripje. Rust en natuur staan centraal staat en daarvoor hoef je alleen maar naar buiten te kijken…

Het Kleinste Huisje

Slapen in Drenthe in een oud vervenershuisje? Dat kan in het Oude Diep, tussen Beilen en Hoogeveen. Deze vakantiewoning ligt midden in de vrije natuur. Het Kleinste Huisje is knus en biedt veel rust en privacy.

Foto: Het Kleinste Huisje

Slapen in een plaggenhut

De plaggenhut van d’Olde Kamp is een klein boerderijtje mét dieren. Tijdens het ontbijt kijk je zo de stal van de geiten in. Deze bijzondere plaggenhut staat op d’Olde Kamp in Ansen, tussen Ruinen en Dwingeloo. Hier ben je ook vlakbij het Nationaal Park Dwingelerveld. Na een dag buiten zijn, steek je de vuurkorf aan en slaap je in een bedstee.

Slapen in een boomvilla in Drenthe

Op Camping Landgoed Tolhek in het Nationaal Park Drentsche Aa, staat een heel comfortabele boomhut. Hier leef je middenin de natuur. Je hebt vrij uitzicht op de de weilanden en de Drentsche Aa. In de verte zie je de Roldertoren en wilde reeën en konijnen laten zich regelmatig zien in de velden voor de hut.

Meer adresjes vind je op de website van Drenthe

foto header: Camping Landgoed Tolhek

Meer inspiratie voor bijzondere slaapadresjes? Kijk op onze pagina Origineel overnachten in Nederland