slapen in een boomhut Nederland | Travelvibe

Vanaf je terras uitkijken over de boomtoppen met een goede kop koffie in je hand; kinderen die door het dolle heen zijn en de hele dag lekker spelen in het bos. Jij die vanaf het terras een prima overzicht hebt over wat er gebeurt en eindelijk eens een boek uit leest. Ja, wij snappen wel dat slapen in een boomhut steeds populairder wordt. Daarom gingen we voor je op zoek naar de ‘must sleep’ boomhutten in Nederland. Ben jij op zoek naar een boomhut in Nederland? Check dan snel deze top 5:

Slapen in een boomhut (Nederland)

1.Boomhut in Overijssel

Deze boomhutten staan in het Overijsselse Vechtdal. Je vindt ze direct aan de Vecht tegen het bos aan. En hadden we je al verteld dat je standaard een Canadese kano tot je beschikking krijgt bij deze boomhut? De perfecte ligging tussen water en bos, de fijne natuurlijke inrichting en uitstekende faciliteiten, leveren deze boomhut de nummer 1 positie op in onze lijst. Wij zien ons al helemaal onze kano aanleggen bij dit fijne verblijf. Hier boek je een boomhut in Overijssel.

2. Boomhut op de Veluwe

Midden op onze ‘eigen’ Veluwe vlak bij de zandverstuivingen bij Otterlo liggen deze ‘zwerfhutten op hoogte’ van Camping de Wije Werelt. Bij het ontwerp van deze boomhutten probeerden de makers een ultiem gevoel van vrijheid te creëren. Dat doen ze door slim gebruik te maken van vormen, kleuren en materialen. In de boomhutten vind je een verwarming, douche en toilet.

3. Boomhut in Friesland

Combineer je een citytripje graag met de natuur? Dan is dit misschien wel iets voor jou. Deze boomhut staat in het centrum van Leeuwarden, op 400 meter van het Fries museum. Hij valt ons op door zijn fijne cleane look en de overdekte veranda. Ook hier volop comfort met douche, toilet en een TV. Voor ontbijt kun je terecht bij een nabijgelegen hostel. Hier boek je deze boomhut in Friesland

4. Boomhut in Gelderland

Deze boomhut met glijbaan is de droom van elk gezin met kinderen. Wij zien ze hier ze hier al helemaal van de glijbaan af zoeven, terwijl wij met onze geliefdes een wijntje drinken onder de parasol. De boomhut is stoer landelijk ingericht en van alle gemakken voorzien. Let wel op want boeken is een uitdaging. Hopelijk bouwt Landal er dus snel een paar boomhutten bij. Hier boek je deze boomhut in Gelderland.

5. Boomhut in Flevoland

Deze redelijk basic ingerichte boomhutten vind je in een bosrijk stukje Flevoland vlakbij Lelystad. Wij vallen voor deze beauty’s dankzij hun fijne, strakke, Scandinavische looks. Bovendien zijn rust en ruimte de kernwoorden op Buytenplaets Suydersee, waar deze boomhutten staan. Stop dat boek dat je altijd nog wilde lezen dus maar in je tas. Hier boek je deze boomhut in Flevoland.

P.S. Weten hoe het is om écht in een boomhut te overnachten? Check ons reisverslag van een nachtje slapen in de boomhut van Buytenplaets Suydersee

Meer slapen op bijzondere plekken in Nederland?

Travelvibe houdt van origineel overnachten. Zo schreven wij al eerder over slapen op het strand, slapen op het water en slapen in het bos. Check ze nu allemaal.