Wil jij een weekendje weg in een stad in eigen land? Wat dacht je van Rotterdam?
‘s Avonds kijk je vanuit je hotelkamer uit op de verlichte Erasmusbrug en ga je eten in één van de vele hippe restaurantjes in de 
Witte de Withstraat. Overdag bezoek je een museum of verken je de Rotterdamse haven in een supersnelle watertaxi. Daar hoort een slaapplek bij waar je blij van wordt. Daarom gingen wij voor je op zoek naar de ‘must sleep’ hotels in Rotterdam. Dit zijn onze tips voor een design hotel in deze stad:

1. Mainport Design Hotel Rotterdam

Het Mainport Design Hotel is dé nieuwe hotspot van Rotterdam. Dit vijf sterren hotel vind je direct aan de Maas in het centrum van de stad. Kijk vanuit je hotelkamer uit over het water en bewonder de skyline van Rotterdam. Voor ontspanning kun je heerlijk relaxen in de Spa Heaven op de achtste verdieping. In de Spa Suite of de Waterfront Spa kamer heb je zelfs een jacuzzi op je kamer. Zie je jezelf al in een jacuzzi zitten met uitzicht op skyline van Rotterdam? Hier boek je het Mainport Design Hotel.

terras-mainport
sauna-mainport-hotel-travelvibe
Bron: Mainport Design Hotel Rotterdam

2. NHOW Design Hotel Rotterdam

Het NHOW Design Hotel is gevestigd in ‘De Rotterdam’, een gigantisch gebouw ontworpen door top architect Rem Koolhaas. Behalve het hotel, vind je kantoren, appartementen en cafés en restaurants in ‘De Rotterdam’. De kamers van het hotel beschikken over gigantische ramen. Daardoor heb je vanuit je luxe design kamer een ongeëvenaard uitzicht op de Erasmusbrug. Hier boek je het Hotel NHOW Rotterdam.

nhow-design-hotel-travelvibe
nhow-rotterdam-photos-ext
nhow-design-hotel-rotterdam
Bron: NHOW Design Hotel Rotterdam

3. Design Hotel Stroom Rotterdam

Dit stoere designhotel ligt aan de Lloydpier in Rotterdam. Hier vind je een aantal voormalige pakhuizen die zijn verbouwd tot hippe stadslofts. Ook de kamers bij Hotel Stroom zijn superhip met hun strakke urban design. De bakkerij op de begane grond is een geweldige bijkomstigheid in dit hotel. Dit betekent ‘s ochtends ontbijten in de brasserie met nog warme broodjes uit de bakkerij. Smullen maar! Hier boek je Hotel Stroom.

stroom-2-travelvibe
stroom-rotterdam-travelvibe
hp_stroom_restraurant-travelvibe
Bron: Design Hotel Stroom

4. Citizen M Design Hotel Rotterdam

De ‘no nonsense’ aanpak van Citizen M waarderen wij wel. Zo hoef je hier niet te rekenen op gevouwen handdoek zwaantjes, gratis chocolaatjes of personeel met dure pakken. Wat je wél krijgt, is een betaalbare design slaapkamer op een toplocatie in Rotterdam. Het Citizen M ligt in hartje Rotterdam vlak bij de Maas. Het biedt uitzicht op ‘Het Witte Huis’, een kantoorgebouw dat geruime tijd het hoogste kantoorgebouw van Europa was. Hier boek je het Citizen M Rotterdam.

citizen-m-rotterdam-travelvibe
bron: Citizen M Design Hotel

5. Hotel NewYork

Hotel NewYork is een klassieker die absoluut thuishoort in dit overzicht. Dit hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn. De hotelkamers bieden een fijn uitzicht op de Maas. De inrichting bestaat uit een fijne mix van retro & design. ‘s Avonds kun je er eten in het grote restaurant op de begane grond. Een absolute ‘must sleep’ wat ons betreft! Hier boek je Hotel Newyork Rotterdam.

hotel-newyork-travelvibe
Bron: Hotel NewYork

Meer slapen in design hotels?

Een design hotel in Rotterdam bezoeken we graag, maar Travelvibe slaapt ook regelmatig in andere design hotels in Nederland en Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit design hotel in Brussel of deze design hotels in Oostenrijk?

Ken jij nog een design hotel in Rotterdam?

Mis je een design hotel op deze lijst? Tip ons het hotel dat je mist op deze lijst en we voegen het hotel toe.