slapen in een echte boomhut Lelystad - Travelvibe

Travelvibe houdt van originele plekken om te overnachten. Daarom verzamelen we graag de leukste plekjes in Nederland en Europa waar je bijzonder kunt slapen. Een paar weken geleden sliepen we een nacht in een boomhut op Buytenplaets Suydersee in Lelystad. En wát was zo’n nachtje back to basic kamperen een belevenis. Vanaf ons ruime balkonterras in de boom ontdekten we de wereld nét onder de kruinen van de bomen en genoten we van het uitzicht op de groene toppen…

Zo is slapen in een boomhut in Lelystad…

De boomhut waar wij een nachtje mochten slapen, ligt in Lelystad op Buytenplaets Suydersee. Dat is een mooie en rustig gelegen plek in een verrassend bosrijk deel van Flevoland, aan de oostkant van Lelystad. Je vindt er de mooiste en oudste eiken van Flevoland, gesitueerd in prachtige boswallen. In deze eiken hangt ‘onze’ boomhut.

Onze kinderen zijn bij aankomst direct enthousiast. Ze rennen nadat we onze slaapzakken hebben neergelegd, richting trampoline en het kleine kinderboerderijtje waar alpaca’s, konijnen en geitjes te vinden zijn. Dat geeft ons de tijd om nog even op onze ruime terras te genieten van het mooie groen rond om ons.

Aan alles is gedacht in deze boomhut

Ook leuk om te ontdekken: in onze boomhut is écht aan alles gedacht. Van spelletjes, tot boeken en een verrekijker voor het spotten van vogels. In grote kisten onder onze bedden vinden we kookgerei en ‘gereedschap’ om een vuurtje te maken. Het enthousiasme van de kinderen neemt daardoor alleen maar verder toe. Wat er ook gebeurt, vanavond moet er een vuurtje gemaakt worden op de grote vuurplaats onder aan de trap van onze boomhut.

Vuurtje stoken op de vuurplaats

Omdat we hier maar een nachtje zijn, besluiten we geen gebruik te maken van het gasstelletje op het terras en eten we een hapje in de haven van Lelystad. Na terugkomst, pakken we de kist en lukt het ons met de aanmaakblokjes en wat hout dat we op de Buytenplaets gewoon mogen pakken, een vuurtje te maken. Hoe vaak komt dat nog voor dat je op een camping gewoon een vuurtje mag stoken? Onze kinderen vinden het geweldig. Als het flink begint te plenzen, gaan we pas naar binnen. Met het tikken van de regen op onze boomhut vallen we in slaap. De volgende ochtend krijgen we een fijn ontbijt op hoogte geserveerd in onze boomhut. Wat een service!

Boomhutovernachting Lelystad

Wat is het verschil tussen een échte boomhut en een hut op hoogte?

We vragen Marije Satter van boomhutovernachtingen.nl ook nog waarom dit een échte boomhut is: “Veel andere ‘boomhutten’ zijn eigenlijk hutten op hoogte, want ze worden vaak gebouwd op grote houten palen. Onze boomhutten zijn échte boomhutten want deze hangen ‘echt’ alleen aan de stam van de boom zonder verdere ondersteuning te gebruiken. De boomstam is zowel van binnen als van buiten zichtbaar en zo vormen boomhut en boom één geheel.”

Meer slapen in een boomhut?

Naast deze fijne boomhut in Lelystad, zijn er nog veel meer mooie plekjes in Nederland waar je kunt overnachten op zo’n mooie plek. Daarom maakte Travelvibe een top 5 slapen in een boomhut. Ontdek ze nu allemaal!

Zelf een keer overnachten op Buytenplaets Suydersee?

Travelvibe sliep in de Family boomhut geschikt voor 4 personen. Op boomhutovernachtingen.nl vind je alle mogelijkheden voor een boomhutovernachting in Flevoland.

BewarenBewaren