slapen in Forest Cube Ardennen - Travelvibe

Even tot rust komen in het bos? Dan tippen wij slapen in een Forest Cube in de Ardennen. Deze prachtige houten kubuswoning vind je in de bossen van Viroinval. Onlangs mochten wij in Oignies in Wallonië overnachten in de Forest Cube.

Forest Cube - slapen in het bos Ardennen - Travelvibe

De Forest Cube is een ecologische vakantiewoning gericht op de natuur en met het gevoel van een moderne boomhut. Deze vrijstaande kubuswoningen zijn heel praktisch en ruim ingedeeld en voorzien van alle comfort. Het ruime terras met zitruimte is deels overdekt, waardoor het ook in het tussenseizoen nog aangenaam genieten is.

Boszicht vanuit je bed

Het type Forest Cube waarin wij verbleven is geschikt voor 4 volwassenen en 2 kinderen. Er is voldoende slaapruimte met twee 2-persoonsbedden en een stapelbed. Wat wij heel gaaf vonden, is het uitzicht vanuit het bed. Als je de gordijnen opent, kijk je direct naar de bomen.

Slapen in een Forest Cube in de Ardennen - Travelvibe

Praktische indeling Forest Cube

Er is een badkamer met douche en toilet en de keuken is uitgerust met inductie kookplaat, een vaatwasser, Nespresso en volop kastruimte. Vanuit de woonkamer heb je vrij uitzicht op de natuur. Hier is voldoende zit- en opbergruimte. Buiten de woning kun je op het terras dineren en loungen.

Forest Cube Oignies - Travelvibe
Forest Cube Ardennen - Travelvibe

Doen in Viroinval

De Forest Cube ligt in de gemeente Voroinval, bestaande uit de acht dorpjes Nismes, Dourbes, Treignes, Mazee, Olloy, Vierves, Oignies en Le Mesnil. Dit gebied ligt op de grens met Frankrijk en is een wandel- en fietsparadijs in Wallonië. Hier vind je goede uitkijkpunten, picknickplaatsen, bankjes en duidelijke markeringen. In de omgeving zijn het hele jaar door allerlei activiteiten, festiviteiten en evenementen.

Oignies
Het gebied rond Oignies (de Thiérache) bestaat uit uitgestrekte bossen en ongerepte natuur in de uitlopers van de Ardennen. In deze streek vind je volop historie en cultuur. Het hele seizoen is dit gebied geschikt voor wandelen en fietsen. En… in de winter zijn bij voldoende sneeuw de langlauf- en skipistes geopend.

Viroinval Ardennen-tips bij slechter weer

  • Onderaardse gangen in Philippeville
  • Grottes de Neptune
  • Kasteel van Chimay
  • De Stoomtrein der 3 Valleien
  • De bierbrouwerij van Faynes
Stoomtrein Oignies Viroinval - Travelvibe
Stoomtrein van de drie Valleien
Grottes de Neptune België Ardennen - Travelvibe
Grottes de Neptune

Viroinval Ardennen-tips bij mooi weer:

Meer tips en inspiratie op de websites van Viroinval en Wallonië België Toerisme

Biere de Fagnes - Namur Wallonië - Travelvibe
Belgische Frites - Travelvibe
Mosselen in Wallonië - Travelvibe

Ook slapen in een Forest Cube?

Deze fijne kubuswoningen in de Ardennen zijn boekbaar vanaf december via: Ardennen-online

Forest Cube slapen in de Ardennen - Travelvibe