Slapen in een ijshotel in Scandinavië - witte kerst - Jukkasjarvi Icehotel - Travelvibe

Altijd al willen slapen in een ijshotel in Scandinavië? Wij selecteerden deze toppers voor je. Droom maar vast weg bij deze vijf ijskoude overnachtingsadressen…

1. Zweden – IJshotel Jukkasjärvi

In Zweeds Lapland, boven de poolcirkel, ligt in het plaatsje Jukkasjärvi: ICEHOTEL. Dit is hét IJshotel van Scandinavië. Verschillende kunstenaars uit de hele wereld maken er elk jaar de meest prachtige creaties. Vanuit het hotel worden verschillende excursies en activiteiten georganiseerd, zoals ijssculpturen maken, fotografielessen, rit op de sneeuwmobiel, survivals en noorderlicht excursies. Boek jouw overnachting in IJshotel Jukkasjärvi

Nieuwsgierig naar onze ervaringen in het enige echte ICEHOTEL? Lees dan ons blog over Zweeds Lapland.

Frozen chapel ICEHOTEL Sweden- Travelvibe
Overnachten in ICEHOTEL ZWEDEN - Travelvibe

Slapen in een ijshotel kan ook in de zomer…

ICE HOTEL nu ook in de zomer open

Voor de echte ijsfan is er meer goed nieuws. Er is nu ook ICE HOTEL 365, een ijshotel dat het hele jaar open is. Dankzij een ingenieus systeem met zonnecellen wordt het 2.100 vierkante meter grote gebouw, dat gevuld is met sneeuw en ijs, gekoeld, Hierdoor schommelt de temperatuur in het gebouw het hele jaar rond de -3°C. Het hotel heeft ‘s zomers 20 kamers, waarvan 9 luxe suites. En net als in de winterversie slaap je op een bed van ijs en kun je terecht in de ijsbar voor een ijskoud drankje in de zomer.

2. Finland – Luvattumaa Sneeuwkasteel

Een overnachting in dit Luvattumaa Sneeuwkasteel in de bossen van Fins Lapland staat garant voor een unieke ervaring. In het (verwarmde) hoofdgebouw kun je dineren in een typisch Fins restaurant en in de diverse sneeuwkamers geniet je van de ijssculpturen. Eigenaar Pekka Jussila verwelkomt je met zijn enthousiasme en prachtige muziek.
Boek jouw overnachting in Luvattumaa Sneeuwkasteel

witte kerst -Lavattuumma Icehotel - Travelvibe

3. Finland – Levin Iglut

Wat dacht je van een comfortabele glazen iglo op de top van een heuvel? Overdag een wijds uitzicht op de prachtige omgeving, ’s nachts vanuit je bed een sterrenhemel en misschien wel het Noorderlicht. De iglo’s van Levin Iglut zijn uitgerust met een complete badkamer en het ontbijt staat al klaar.
Boek jouw overnachting in Levin Iglut

witte kerst - levin iglut icehotel - Travelvibe

4. Finland – Arctic Snow Hotel

Altijd al willen slapen in een ijshotel en omringd worden door ijssculpturen? Het Arctic Snowhotel ligt ver van de bewoonde wereld – dus grote kans op Noorderlicht! – en wordt ieder jaar opnieuw opgebouwd en vormgegeven. Elke slaapkamer is uniek en heeft een eigen thema. Liever in een glazen iglo? Ook dat is mogelijk. In de gezamenlijke ruimten en buiten het hotel vind je een bar en zijn er diverse sauna’s en een jacuzzi. Bij de Finse ‘Kota’ kun je een eigen worstje grillen.
Boek jouw overnachting in Arctic Snow Hotel

witte kerst - arctic snowhotel - travelvibe

5. Noorwegen – Kirkenes Snowhotel

De sneeuwkamers in Kirkenes Snowhotel zijn gebouwd van sneeuw en de muren zijn gedecoreerd met sneeuwkunst. Koud wordt het niet, want je slaapt onder thermische dekens en slaapzakken. Kies je liever voor warmte in plaats van slapen in een ijshotel? Dan zijn er ook comfortabele cabins. In het hotel vind je een ijsbar, restaurant en sauna. Overdag kun je op pad; bijvoorbeeld skiën, rodelen, sneeuwscooter rijden of een Noorderlicht-safari maken.
Boek jouw overnachting in Kirkenes Snowhotel

witte kerst - kirkenes icehotel - Travelvibe

Is slapen in een ijshotel echt iets voor jou?

Laat je dan ook inspireren door deze koude overnachtingsplekken:

Dit zijn de mooiste ijshotels van Scandinavië, maar er zijn nog veel meer chili hot spots in Europa. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze iglo’s in de Franse Alpen?