Als een echte prinses vanuit je torenkamer naar beneden kijken over de kasteeltuin, slapen in een gigantisch hemelbed of dineren in een eeuwenoude kasteelzaal. Travelvibe droomt maar wat graag van een fijne kasteelovernachting. Maar waar vind je zo’n kasteel waar je kunt overnachten? Wij tippen de Franse Ardennen! In deze streek in het noordoosten van Frankrijk vind je volop kastelen en landhuizen, waarvan er meerdere tot hotels en B&B’s zijn omgetoverd. Travelvibe laat je de 5x mooiste kastelen van de regio zien:

1. Château Fort

Het échte kasteelgevoel krijg je in het 4-sterren Hôtel Le Château Fort. Het is gevestigd in het allergrootste kasteel van Europa en heeft 54 kamers. De helft daarvan kijkt uit op de binnenplaats van het kasteel. Lekker eten kan ook; het hotel heeft een restaurant van topklasse. Hier vind je meer info over het Château Fort.

2. Château du Faucon

Ook het Château du Faucon in het plaatsje Donchery is een écht kasteel zoals het hoort te zijn. Het ligt op 15 minuutjes rijden van regionale hoofdstad Charleville-Mézières. Je vindt er verschillende suites en kamers en 13 gastenverblijven. Dit château staat op een eigen terrein van 28 hectare met een park, vijver, kapelletje en rivier. Ben je een paardrijfan? Dan kun je hier ook terecht want het kasteel beschikt over eigen stallen. Hier vind je meer info over Château du Faucon.

3. Château de Montaubois

Net zo charmant maar een stuk betaalbaarder is de chambre d’hôte Château de Montaubois in Signy l’Abbaye. Dit kasteeltje wordt ook wel ‘klein Versailles’ genoemd vanwege zijn adellijke inrichting. Het beschikt over vijf kamers die in 18e-eeuwse stijl zijn ingericht. Eigenaar Jean-Francois Monteil renoveerde zijn château zelf en deed er bijna 30 jaar over. Hier vind je meer  info over Château de Montaubois.

4. Château de Bellevue

Ben je een geschiedenisliefhebber, dan is overnachten in Château de Bellevue in Glaire een absolute must-do. Dit was dé plek waar in 1870 Napoleon de capitulatie ondertekende die een einde maakte aan de Frans-Pruisische Oorlog. Hier slaap je in een appartement van het kasteel.

5. Château de Charbogne

Met alle kinderen en kleinkinderen een groots familiefeest vieren in een kasteel? Het kan in Château de Charbogne waar je kunt logeren in één van de twee gîtes. Gîte Tour du Guet heeft 10 kamers voor in totaal 19 personen en Gîte du Pont bestaat uit 13 kamers die plaats bieden aan in totaal 26 personen. Beide accommodaties hebben een binnenzwembad. Hier vind je meer info over Château de Charbogne.

Zelf slapen in een kasteel?

Download dan de brochure ‘La Vie de Château en Ardennes’. Daarin vind je alle kastelen waarin je kunt overnachten in de Franse Ardennen.

Meer bijzonder plekken om te slapen?

Travelvibe slaapt graag op bijzondere plekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van slapen op het strand, of slapen aan het water?