Slapen in een Mongoolse tent in Nederland - Travelvibe

Slapen in een Mongoolse tent – officieel een Ger, maar ook vaak een Yurt genoemd – is ontzettend populair. Dit komt omdat het vrij luxe kamperen is, terwijl je toch volledig ‘back to basic’ gaat. Met een boeking via Gerbnb kun je overnachten in een Mongoolse tent in Nederland. Zij selecteren namelijk de mooiste plekjes voor deze bijzondere ronde tenten:

Waar kun je overnachten in een Mongoolse tent in Nederland?

Gerbnb heeft vier mooie plekjes in Nederland geselecteerd waar je het hele seizoen een ger/yurt kunt boeken: 

Halle – Achterhoek

In het weiland bij een gezellige woonboerderij vind je de 2-persoons Mongoolse Ger van Halle. In de tent vind je keukengerei, schone lakens en handdoeken. Koken kan op de gaspit of in de Dutch oven op het haardvuur. Buiten is een toilet, maar er is geen douche.
Leuk extraatje: Huisdieren zijn welkom en je kunt hier zelfs met je paard overnachten. Vanuit deze locatie kun je op je gemak de Achterhoek verkennen.

Vaassen

In Vaassen staat de Mongoolse Ger op het terrein van de Zilverdas. Dit honden- en paardenpension is een perfecte uitvalsbasis voor avonturen op de Veluwe. Ook hier zijn huisdieren van harte welkom.

Beekbergen

Op de rustige camping ’t Spoek in het gezellige Beekbergen overnacht je aan de rand van het Veluwse bos. Dit is de Ger met de meeste voorzieningen. Zo kun je gebruikmaken van de campingfaciliteiten (douches, toilet, warm water, elektriciteit, maar ook van het zwembad, de fietsverhuur en kantine). Bij deze Ger vind je zelfs een stroompunt.

Renkum

Buitenmensen zitten helemaal op hun plek bij de Ger op natuurkampeerterrein Landgoed Quadenoord. Hier kampeer je ‘back to basic’, zonder keuken en douche… Wel vind je hier een grondwaterpomp en een eco-toilet. Toch kom je hier niets te kort; in de Ger staat een houtkachel, een heerlijk 2-persoonsbed en de omgeving maakt alles goed; wát een rust!

Is het nou een Ger of een Yurt?

Mongoolse families leven al honderden jaren in deze tenten. In Mongolië is het een Ger. Velen noemen het een Yurt, maar dat zijn de tenten in Rusland, Kazachstan en Turkije. Op Gerbnb staan nog een paar grappige feitjes over de tenten en haar gebruiken:
* Een Ger is altijd rond, zodat de wind er goed langs kan waaien
* In een Ger woont met gemak een hele familie
* Het is ongebruikelijk om op de drempel van de Ger te staan
* Je loopt altijd linksom de Ger binnen
* Het opbouwen van een Ger duurt zo’n 1,5 tot 5 uur…

Een stukje Mongolië in Nederland

Gerbnb-eigenaresse Hanna is tijdens haar reizen echt verliefd geworden op het land Mongolië, maar ook op de paarden, de levenswijze en de gastvrijheid. Daarom besloot zij een stukje van dit geluk mee naar Nederland te nemen. Het werd een container vol tenten, Mongoolse meubels en accessoires. De droom ‘een Ger midden in de Nederlandse natuur’ werd snel werkelijkheid. Met veel liefde en passie heet Hanna haar gasten hartelijk welkom en laat hen ontdekken hoe weinig je nodig hebt voor een beetje geluk.

Draag een steentje bij aan een gezondere toekomst

Met een overnachting in een Mongoolse ger/yurt draag jij ook een steentje bij aan een toekomst waarin er ruimte is voor natuur. Gerbnb steunt met een deel van de opbrengst van een overnachting enkele duurzame projecten in Mongolië. Luchtvervuiling en straatvuil zijn een groot probleem in Mongolië.  Een gedeelte van de opbrengst gaat daarom naar Freunde des Altai die de nomaden in de Altai regio leren om hier beter mee om te gaan en een gezonder leven te leiden.

Bij Travelvibe maakte je kans op een overnachting in een van deze Mongoolse tenten in Nederland!

Een unieke kans om te ervaren hoe het is om in Nederland in een Mongoolse Ger te slapen!

De winactie liep tot 25 juli 2017 en de winnaar is bekend gemaakt via de site van Ger bnb.