slapen op de Marker Wadden

De Marker Wadden is een nieuwe eilandengroep in het Markermeer. Dankzij dit initiatief van Natuurmonumenten ontstaat nieuwe natuur en een unieke leefruimte voor vogels en vissen in één van de grootste natuurherstelprojecten in Europa. Op het zelfvoorzienende Haveneiland zijn bezoekers welkom en je vindt hier ook vier energieneutrale eilandhuisjes. Twee ervan kun je vanaf 26 juni huren en vanaf nu boeken.  

Slapen op de Marker Wadden

Bezoekers van het Haveneiland kunnen genieten van prachtige uitzichten vanaf de lange wandel- en vlonderpaden, een uitkijktoren en vogelkijkhutten. Op dit verder onbewoonde eiland ben je midden in de natuur en ver weg van het drukke dagelijkse leven. Hier is het ’s nachts nog echt donker. In een kleine nederzetting zijn er voorzieningen voor de ontvangst van bezoekers, zoals een eilandpaviljoen, gebouwtjes voor het beheer en toezicht en een onderzoeksstation.

De vier kleine eilandhuisjes die bij de havenkom liggen, zijn duurzaam ingericht door IKEA en helemaal energieneutraal. Ook is de nederzetting off-grid gebouwd; er is geen aansluiting op het centrale net en de huisjes zijn geheel voorzienend. Nutsvoorzieningen op Marker Wadden worden ter plekke opgewekt.

Natuur is populair

De huisjes zijn een project van Landal Greenparks. Deze bijzondere huisjes passen bij de doelstelling van het bedrijf om gasten een onvergetelijk verblijf in de natuur te bieden. Landal geeft dan ook alle verhuuropbrengsten van deze eilandhuisjes terug aan de natuur. Daarom hoopt Landal Greenparks dat deze unieke Marker Wadden-ervaring bij veel mensen op hun bucket list terecht komt.

Ook slapen op de Marker Wadden?

In verband met de Corona-maatregelen en de gevolgen daarvan voor de bootverbinding kun je voorlopig maar twee in plaats van vier eilandhuisjes reserveren. Vanaf vrijdag 26 juni 2020 kun je voor het eerst overnachten in de huisjes. Boeken kan vanaf nu.

Informatie en boekingen

Check de website van Landal Greenparks

Meer artikelen van Travelvibe over slapen op bijzondere plekken?