Slaap jij ook zo graag in een huisje aan het water?  Aan het eind van de dag lekker op je terrasje met een drankje in je hand de zon zien ondergaan en genieten van het zachte geklots en een geweldig uitzicht. Wij zien het helemaal zitten! Daarom gingen we voor je op zoek naar vijf fijne huisjes aan het water in Nederland:

Huisje aan het water Vinkeveense plassen

1) Slapen op het water aan de Vinkeveense plassen

Dit superschattige minihuis voor twee personen kun je alleen met een bootje bereiken. De grote ramen aan beide kanten van het huis zorgen ervoor dat je de hele dag kunt genieten van deze bijzondere plek. Het huisje beschikt over een heerlijk terrasje en je kunt bij de eigenaar voor 25 euro per dag een bootje huren. Zie jij jezelf na een dagje varen ook al helemaal op dit fijne terrasje zitten? Boek hier dan dit fijne huisje op de Vinkeveense plassen bij Natuurhuisje.nl.

slapen op het water Friesland

2) Slapen op het Water in Friesland

Een vakantiehuisje op een fijne plek aan het water is al geweldig, maar nog fijner is het, als je elke dag op een ander plekje aan het water wakker wordt, omdat je huis gewoon met je meevaart. Van binnen zijn deze Friese vaarhuisjes van alle gemakken voorzien. De grote veranda aan de achterkant, lijkt ons een heerlijke plek om te vertoeven op een zwoele zomeravond. Je huurt een vaarhuis vanaf zo’n 130 euro per dag. Oh ja, en hadden we je al verteld dat de crew van vaarhuis.nl bij je aan boord stapt zodat je je zelf geen zorgen hoeft te maken over je skills als kapitein.  Hier boek je dit vaar- vakantiehuis op het water in Friesland.

Huisje aan het water weerribben

3) Slapen op het water in de Weerribben

De Weerribben is een Nationaal Park in de kop van Overijssel waar je heerlijk kunt verdwalen in een doolhof van water en groen. Je kunt er volledig tot rust komen in de natuur, maar ook lekker actief bezig zijn met wandelen, fietsen of varen. Daar wil je toch een nachtje slapen! Wij vonden er dit kleine huisje voor twee personen, verborgen in het groen en mooi gelegen aan het water. Hier boek je dit huisje in de Weerribben.

4) Slapen op het water bij de Kortenhoefse plassen

Een droom voor drukke ouders met kinderen die even lekker tot rust willen komen; dat is dit luxe uitgevoerde huisje aan het water bij de Kortenhoefse plassen in Noord-Holland. Het huisje is onderdeel van een klein park met vier huisjes. Op het terras van dit luxe huisje staat een bad zodat je al badderend heerlijk kunt uitkijken over het water. Hier boek je dit vakantiehuis van Natuurhuisje.nl. Let op: op tijd reserveren is geboden bij deze locatie.

Landal de Reeuwijkse plassen

5) Slapen aan de Reeuwijkse plassen.

Wil je graag slapen aan het water, maar wil je graag wat meer faciliteiten om je heen? Dan is dit Landal Park aan de Reeuwijkse plassen midden in het Groene Hart vast een perfecte bestemming voor jullie. Door het gebruik van veel natuurlijke materialen zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van deze watervilla’s heb je nog meer het gevoel dat je midden in de natuur bent. Het fijne terras bij elke huisje biedt je een heerlijk uitzicht over het water. Dat wordt genieten! Hier boek je dit Vakantiehuisje aan de Reeuwijkse Plassen

Meer bijzondere overnachtingen?

Ben jij op zoek naar meer bijzondere plekken in Nederland voor een weekendje weg of langer? Check dan deze blogs over slapen op het strand of slapen in het bos. Overnacht jij liever in een hotel aan zee? Ontdek dan snel onze tips voor een design hotel aan zee

Meer tips of direct een huisje in een bos boeken?

Bijzondere villa’s aan het water bij Weerribben.com
Samen eropuit naar een natuurpark