Slapen op het water - Travelvibe

Een weekendje weg? Voor de ultieme rust tippen wij slapen op het water met een drijvend logeeradres. Kabbelend water, een adembenemende sunset, watervogels, vissen of zelfs bevers! We selecteerden de adresjes heel divers; van cruiseschip tot vlot… 

5X slapen op het water: van luxe tot basic

1. Cruisen in Rotterdam

Overnachten, eten, drinken, feesten en vergaderen hartje Rotterdam? Het voormalig vlaggenschip van de legendarische Holland Amerika Lijn, de SS Rotterdam is prachtig gerenoveerd en ligt vast aan de kade van het Katendrechtsehoofd. Het schip telt nu 254 moderne hotelkamers met een ruim tweepersoonsbed, een zit- en werkgelegenheid, een bureau, tv, internet en airconditioning. Overnachten kan in drie sferen; ‘Original’ als in 1959, strak Manhatten-design als eerbetoon naar de New York -route, en ‘Bahama’ voor een ultiem ‘love boat’-gevoel. Geen wereldzee, maar wel een wereldstad aan je voeten.

Slapen op het water - Travelvibe

2. Deinen op de Maas

Deze drijvende 6-persoons vakantiewoning in het Limburgse Echt-Susteren beweegt mee met het wisselende waterpeil van de Maas. De slim ontworpen woningen hebben een ruime sfeervolle woonkamer, drie slaapkamers en een ruim terras. Heb je zelf een boot? Meenemen! want vanuit deze vakantiewoning maak je mooie boottochtjes over de Maasplassen. Steden als Thorn, Maastricht en het verrassend leuke Roermond zijn vanuit hier goed te bereiken.

Slapen op het water

3. Wow, een WaterLodge

In deze super-de-luxe WaterLodges op Recreatiepark TerSpegelt in Eersel slaap jij op een unieke locatie op het water. De 8-persoons lodges zijn sfeervol ingericht en staan op een plateau boven het water. Op de twee verdiepingen krijg je alle luxe; een eigen badkamer, keuken met vaatwasser, luxe bedden, tv, een loungeset buiten en… een zwembad voor de deur. Vanaf het privéterras duik je namelijk zo het meer in.
De WaterLodges zijn overigens al in de prijzen gevallen. “Een mooi nieuw en innovatief product dat goed aansluit bij de wens van de reiziger die wil kamperen met  luxe” aldus de vakjury van de Vakantiebeurs Awards.

waterlodge slapen op het water

4. Ecolodge in de Biesbosch

Avontuurlijk is het; overnachten in deze drijvende hotelkamer midden in het Nationaal Park de Biesbosch. De lodge heeft een eigen WC, uitkijktoren, terras en twee bedden. Ontbijten en douchen kan bij de nabijgelegen Stayokay Dordrecht. Hier slaap je in het echte duister, word je wakker van een zangvogel-orkest ga je op pad met de kano en ontmoet je de bever. De Biesbosch lijkt zomers wel een jungle, een doolhof van rivieren, waterbekkens, wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water. Een overnachting in deze Ecolodge is een onvergetelijke ervaring in de vrije natuur.

slapen op het water

5. Back 2 basic op een vlot

Even ontstressen en vluchten voor drukte en hectiek? Ga dan kamperen op het water. Meer rust dan dit ga je niet vinden. Op ‘jouw’ 4-persoons vlot zit je tussen fluitende vogels, kabbelend water en een perfecte zonsondergang. Het avontuur begint al bij aankomst; de vlotten zijn alleen bereikbaar met een kano. Het vlot is gemaakt van stevige boomstammen die drijven op vaten. Koken doe je op een gasbrandertje, water komt uit de jerrycan en voor het toilet moet je even peddelen. Je vindt de vlotten op drie locaties in Nederland; De Heen in Noord-Brabant, Marnemoende in Utrecht en De Cleypoel in Rijpwetering (Zuid-Holland).

slapen op het water - Travelvibe