Slapen op Schiphol - Yotel Hotel - Travelvibe

Wist je dat je kunt slapen op Schiphol, áchter de douane? Voor een erg vroege vlucht naar Griekenland bleek dit een perfecte oplossing. Waar het is en hoe het werkt lees je hier:

Hotel op Schiphol boeken

Twee weken voor mijn vlucht bleek dat ik de avond voor vertrek in Amsterdam moest zijn. Dat zou betekenen dat ik voor een paar uur terug naar Wageningen zou moeten gaan. Een hotel vlakbij Schiphol leek de oplossing. Ik scande de hotels rond Schiphol en had bijna een boeking te pakken.

Handig en voordelig, want je kunt vaak de auto laten staan op het parkeerterrein van het hotel. Een overnachting kost je zo’n € 85, maar je spaart dan wel weer het geld van het parkeren op P3 uit. Ik checkte nog even de tijden van de transfer… en was blij dat ik niet had geboekt. Ik zou nooit op tijd op Schiphol kunnen zijn, want de shuttleservices beginnen pas om 04.15-04.30 uur. Onmogelijk als je om 5.00 uur moet boarden.

Slapen op Schiphol

Ik zocht verder naar de hotels die op loopafstand van de Schiphol-terminal liggen. Van de vijf hotels, checkte ik citizenM, het Hilton Schiphol en Sheraton. Voor mijn tripje was dit ver buiten budget (lees: twee tickets Griekenland), dus ik besloot nog maar even verder te zoeken.

YotelAir Schiphol - Travelvibe

Slapen in Schiphol

Ik ontdekte het Mercure hotel in de terminal van Schiphol. Ook deze had ik bijna geboekt, tot ik in hele kleine lettertjes zag staan dat het om een dagkamer ging. Er bleef nog één optie over; Yotelair hotel Amsterdam Schiphol. Voor € 99 boekte ik een nacht in een 1-persoons cabine.

Slapen in Schiphol - YotelAir - Travelvibe

Yotel Schiphol Amsterdam

Het Yotel Schiphol vind je in Lounge 2, de transit zone van Schiphol. Het cabinehotel is daarom alleen toegankelijk voor gasten op doorreis of als je binnen 24 uur een uitgaande vlucht hebt en enkel handbagage bij je hebt.
Let op: Je hebt voor dit cabinehotel een geldige boarding pass nodig. Ruimbagage kun je niet meenemen naar het hotel.

Slapen op Schiphol YotelAir - Travelvibe

Cabine hotel op Schiphol

Het hotel bestaat uit gangen met functionele cabines. Alle cabines hebben een bed, flatscreen-tv, wifi, een bureau, badkamer en toilet. De receptie is 24 uur geopend voor inchecken, vragen en snacks en drankjes. Handig, want de winkels en café’s in Lounge 2 sluiten tussen 21.00 en 22.00 uur.
Geen probleem als je, zoals ik, toch een hele vroege vlucht hebt. Op advies van de receptionist verliet ik om 04.15 het cabine-hotel uit, om keurig op tijd te kunnen boarden. Het slapen op Schiphol is perfect en zeker voor herhaling vatbaar!

YotelAir Amsterdam - Slapen op Schiphol - Travelvibe

Welke cabins kun je boeken bij Yotel Schiphol?

 • Standard Cabin (1-persoons)
 • Premium Cabin (2-persoons)
 • Family Cabin (4-persoons)
 • Shower Cabin (45 minuten)
  Check hier de tarieven voor YotelAir Schiphol, de prijzen zijn afhankelijk van het moment van boeking. 


YotelAir vind je ook op deze luchthavens:

 • Paris Charles de Gaulle
 • Istanbul Airport
 • London Gatwick
 • London Heathrow
 • Singapore Changi Airport

Meer slaapadresjes van Travelvibe? Bekijk de pagina Slapen in…

Wat doe jij als je een hele vroege vlucht hebt?