Smartphone filmtips voor op reis-Travelvibe

Wij gaan nooit op reis zonder smartphone. We doen er eigenlijk álles mee; fotograferen, social media bijhouden, notities maken, oh ja bellen en appen en… steeds vaker gebruiken we onze mobiel ook om te filmen! Echte toppers zijn we nog niet, dus hebben we de hulp ingeroepen van video-expert Martine Grol van MADE BY MEDIA.  Zij gaf ons een paar essentiële smartphone filmtips voor op vakantie én heeft ook voor jou een interessant aanbod. Lees snel verder en doe er je voordeel mee! 

Smartphone filmtips voor op reis - Travelvibe

1. Voorkom het Vertical Video Syndrome

Heb je eerder gehoord van het Vertical Video Syndrome (VVS)? Kijk maar eens om je heen als je mensen ziet filmen met hun smartphone… Filmen met de smartphone in een staande positie is de meest gemaakte ‘fout’ als het gaat om filmen met een mobiele telefoon. Wanneer je de camera in een ‘liggende’ positie houdt, voorkom je dat er zwarte balken of blurbeeld aan de zijkant moeten worden geplaatst op bijvoorbeeld YouTube.

2. Stay steady en relax

Zorg dat je tijdens het filmen ergens op leunt, zoals een muurtje. Ook kun je een statief (tripod) gebruiken of je selfiestick in het zand steken. Geen hulpmiddelen bij de hand? Gebruik dan in elk geval beide handen met filmen én ontspan. Met een knik in je armen, tril je minder snel en heb je meer steady beeld. Wil je bewegend beeld? Blijf dan met je armen op één punt of verplaats jezelf langzaam met je bovenlichaam van links naar rechts (of andersom), maar laat je voeten staan.

3. Let op je achtergrond

De achtergrond bepaalt de sfeer van jouw video. Denk aan een muur met rare kreten of een storend object achter iemands hoofd. Kijk daarbij ook naar het licht. De zon kan prachtige beelden en mooie effecten geven, maar als je tegen het (zon)licht in filmt, worden de onderwerpen op de voorgrond donker.

Filmen met je smartphone op vakantie - Travelvibe

4. Geluid & muziek

Geluid kan jouw video maken of breken. Wil je in het eindresultaat omgevingsgeluid terug laten komen, let dan goed op waar je filmt. Natuurgeluiden geven een fijne sfeer, maar langsrazende auto’s zijn vaak storend. Kies je voor muziek? Zorg dan dat je rechtenvrije muziek neemt, wanneer je de video publiceert. Houd met de keuze van de muziek rekening met de sfeer en het verhaal van de video en niet per sé met jouw muziekvoorkeur. Praat je ook in jouw video? Laat de muziek dan alleen achtergrondgeluid zijn, het liefst zonder zang.

5. Het eindresultaat

Helaas voor jou, maar niemand zit te wachten op een lange video… Online is 2 minuten vaak de maximale lengte. Houd de video daarom kort, maar krachtig. Maak het ook niet te bont met grafisch werk, filters en muziekjes. Zorg wel voor een goede montage. Dat kan een app op je mobiel zijn, maar een programma op de laptop of desktop heeft vaak meer mogelijkheden voor nabewerking.

Ontvang € 70 korting op de Workshop ‘filmen met je smartphone’

Meer smartphone filmtips én (beter) leren filmen en monteren met je smartphone?

Wil jij ook leren filmen en meer te weten komen over videomarketing? Videoproductiebedrijf MADE BY MEDIA verzorgt de Basisworkshop Filmen én monteren met je smartphone. In 6,5 uur leer je o.a. alles over visual storytelling, tips & tricks voor het filmen met je smartphone, compositie, beeldtechniek, tools, interviewtechnieken én monteren op je smartphone.

Interesse? Krijg € 70 korting via Travelvibe! 

Kijk voor de actuele data en uitgebreide info over deze workshop vol smartphone filmtips op de site van MADE BY MEDIA. Neem je na het lezen van dit artikel deel aan de workshop? Dan ontvang je via Travelvibe een korting van € 70! Dat betekent dat je slechts € 195 (excl. btw) betaalt* voor de workshop, inclusief lunch, koffie, thee en wat lekkers.

*= Vul bij aanmelding de code #travelvibe2017 in om de korting te krijgen!
filmen met je mobiel op reis-Travelvibe