Snow art van Simon Beck - Travelvibe.jpg

Heb je wel eens gehoord van een sneeuwkunstenaar? Simon Beck is het! Sterker nog, hij is de eerste ‘snow artist’ ter wereld. Wat hij daarvoor nodig heeft zijn enorme oppervlakten sneeuw (1 tot 4 hectare), waarin hij al wandelend op sneeuwschoenen zijn geometrische tekeningen maakt.

Zo startte Simon Beck met snowart

Beck studeerde aan de Universiteit van Oxford af als ingenieur en besloot cartograaf te worden. In 2004 tekende hij zijn eerste ‘snow art’; een ster op een bevroren meertje. De volgende dag zag hij dit terug vanuit de skilift en was onder de indruk van zijn eigen kunstwerk. Bij de volgende verse sneeuwlaag, probeerde hij het nog eens met een nóg ingewikkelder tekening en zijn ‘snow art’ was een feit.

Nog elke dag wordt hij geïnspireerd door zijn gevoel voor oriëntatie in combinatie met zijn passie voor outdoor en fysieke activiteiten. En sportief is het. Eén tekening neemt gemiddeld 12 uur in beslag en is al gauw een wandeling van 20 tot 30 kilometer.

Sneeuwkunst met een boodschap

Simon wil met zijn snow art zo nu en dan ook een boodschap overbrengen. Een voorbeeld daarvan is deze sneeuwster op Lac Marlou, een bergmeertje in de Franse Alpen. Hij maakte deze sneeuwtekening op 21 januari jl. Dit was op de dag van de inauguratie van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten. Kun jij de vredestekens ontdekken in de grote cirkel en de kleinere cirkels daarom heen?

Snow art | simon beck

Dit is een selectie van zijn eerdere werk:

Snow Art Simon Beck - Travelvibe
Snow Art Simon Beck - Travelvibe
Snow Art Simon Beck - Travelvibe

Meer snow art van Simon Beck?

Op zijn Facebookpagina plaatst hij regelmatig foto’s. In zijn boek Snow Art vind je honderden voorbeelden van zijn werk.

Meer kunst in de natuur?

Travelvibe besteedt regelmatig aandacht aan creatievelingen die natuur en kunst met elkaar combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van  de floating piers op het Iseomeer van de Hongaarse kunstenaar Christo of de strandkunst van Jben Beach Art?