Travelvibe (Yvon) is al jaren fan van Storytel Ik gebruik deze luisterboeken app vooral op reis. Voor mij is het dé perfecte manier om mezelf en onze kinderen mee te vermaken op lange autoritten naar het zuiden. In deze nieuwe blog vertel ik je waarom ik dit zo’n handige audioboeken app vind, welke boeken ik en mijn kinderen luisteren en ik laat je zien hoe Storytel werkt.

Storytel audioboeken app

Geen beeldscherm maar een koptelefoon

Als ik op een lange rit naar Italië of Spanje in de auto’s van andere gezinnen kijk, zie ik vaak kinderen achter een beeldscherm zitten. Dat is lekker rustig, maar voor mijn eigen kinderen vind ik het niks. Ik vind het leuker als ze nog iets zien onderweg. Toch is enig vermaak tijdens lange ritten met drie jongens op de achterbank wel nodig. Dat doe ik sinds een paar jaar met de Storytel app. Mijn kinderen hebben een oude telefoon en iPad van ons. Daarmee luisteren ze onderweg lekker naar allerlei audioboeken.

Wat luisteren mijn kinderen?

De boeken van Harry Potter zijn het grootste succes. Deze audioboeken staan sinds afgelopen jaar ook in het Nederlands op Storytel. Ze worden voorgelezen door Jan Meng. Superhandig, want een luisterboek van Harry Potter is over het algemeen goed voor minimaal 20 uur luisterplezier. Onze jongste zoon is nog iets te klein voor Harry en luistert naar boeken als ‘Superjuffie’ of ‘de Gruffalo’. De drie heren op de achterbank horen we dan echt niet meer. Sterker nog, ze willen liever niet dat we onderweg stoppen, want ze zitten dan net zo lekker in het verhaal.

luisterboeken downloaden - storytel

Wat luister ik?

Zelf luister ik onderweg ook regelmatig naar Storytel. Dan kies ik het liefst voor boeken uit de taal- of misdaadcategorie. Afgelopen zomer luisterden we bijvoorbeeld naar ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’ voorgelezen door Pauline Cornelisse zelf. Komend jaar willen we onderweg naar de cursus ‘vakantietaal in het Italiaans’ gaan luisteren. Zo leren we dankzij Storytel ook nog een nieuwe taal!

Hoe werkt Storytel?

Storytel is een soort Netflix, maar dan voor audioboeken. Tegen een vast bedrag per maand (€9,99) kun je zoveel boeken luisteren als je maar wilt. En dat zijn er nogal wat. Er staan momenteel zo’n 14.000 luisterboeken in de audiobibliotheek. Daarvan zijn er ongeveer 1000 in het Nederlands te beluisteren. De app gebruiken is heel makkelijk. Je downloadt Storytel op je iPhone of Android telefoon; maakt een account aan en luisteren maar. De audioboeken kun je ook via een laptop of iPad luisteren, als je dat prettiger vindt.

Storytel app

Handige functies van deze audioboeken app

Wat ik heel handig vind aan de Storytel-app is:

  • De mogelijkheid om je audioboeken offline te zetten. Hiermee heb je tijdens je reis geen internetverbinding nodig en kun je toch lekker boeken luisteren.
  • Luisteren op leeftijdscategorie. De categorieën zijn ingedeeld op onder andere klassiek, korte verhalen en misdaad. De kindercategorie is ook ingedeeld op leeftijd. Erg handig om direct het juiste boek te vinden voor je kind.
  • De slaaptimer. Gebruik je een luisterboek om in slaap te vallen, stel dan de slaaptimer in op 15, 30, 45 of 60 minuten. Zo mis je nooit veel van het verhaal.

Zelf Storytel uitproberen?

Ben je enthousiast en wil je deze reisapp zelf eens uitproberen?  Ga naar de website van Storytel en neem een proefabonnement.

*Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Storytel