Foto’s: Svart.no

Dit is het Svart Glacier Hotel in het uiterste noorden van Noorwegen. Het wordt nu gebouwd en wordt het duurzaamste hotel ter wereld. Vanuit je hotelkamer heb jij straks een 360 ° uitzicht op de Svartisen-gletsjer en de indrukwekkend arctische natuur. Wil jij hier slapen? Dan moet je nog heel even wachten. Het hotel opent binnenkort

De Noren bouwen het Svart Glacier Hotel op palen in een cirkel aan de voet van Svartisen-gletsjer. De Svartisen-gletsjer is de op één naar grootste gletsjer van Noorwegen en bestrijkt zo’n 370 vierkante kilometer.

Vanuit het hotel maak je straks adembenemende gletsjerwandelingen, geniet je van middernacht zon tijdens een yoga sessie in zomer en staar je ademloos naar het Noorderlicht in de winter. Ook kun je straks volop arctische specialiteiten proberen zoals bessen & rendiervlees.

Waarom is dit het duurzaamste hotel ter wereld?

In vergelijking met andere hotels verbruikt dit hotel 85% minder energie. Dankzij de enorme hoeveelheid zonnepanelen op het dak wekt het hotel zoveel stroom op dat het ruim genoeg is voor alle hotelactiviteiten.

Svart Glacier hotel binnenkant| Travelvibe

Waar ligt het Svart glacier hotel?

Het duurzaamste hotel ter wereld wordt gebouwd net boven de poolcirkel vlak bij de stad Bodø. Vanuit deze stad kun je ook de ferry nemen naar de Lofoten.

Meer info over het duurzaamste hotel ter wereld?

Check de website.

Svart Glacier hotel | travelvibe
northern-lights-hotel-glacier