roadtrip amerika met camper Californië - Travelvibe

Marieke is gek op de Verenigde Staten. Ze maakte er als kind met haar ouders al verschillende roadtrips door het (mid)westen. Deze zomer vertrok ze voor het eerst met haar eigen gezin naar de VS. Samen met haar man, zoon (8) en dochter (5) vlogen ze naar San Francisco voor een 14-daagse camperreis door Californië. Na dit avontuur zette Marieke voor ons alle praktische tips voor een roadtrip Amerika (met kids) op een rijtje. Handig!

Handige tips voor een Roadtrip Amerika met een camper - Travelvibe

Marieke’s Roadtrip-route Californië:

San Francisco – Noord-Californië – Oregon – San Francisco

Marieke: “Wij vlogen in augustus naar San Francisco. Daar huurden we een RV (Recreational Vehicle) en reisden in twee weken via de kust naar het noorden van Californië en weer terug. We verbleven twee nachten in Oregon en reisden weer terug, via het oosten van Californië naar San Francisco. Het noorden van Californië en alles daarboven is een absolute aanrader als je van een ruige kust, besneeuwde vulkanen en oeroude natuur houdt. Wij bezochten onder andere de Redwoods, Crater Lake in Oregon, Lassen Volcanic Park, Lake Tahoe en Yosemite National Park”.

Lassen Volcanic NP - roadtrip Amerika - Travelvibe

7 Praktische tips voor een roadtrip Amerika:

Route roadtrip Californie en Oregon - Travelvibe

Planning roadtrip VS: hoeveel mijl per dag?

Maak voor vertrek een goede planning van je roadtrip. Gemiddeld 100 mijl per dag is een prima uitgangspunt. Dit lijkt niet veel, maar vooral langs de kust rijdt het niet snel door de vele slinger- en bergweggetjes. Af en toe stoppen op een mooie plek én de sanitaire stops kosten tijd. Bovendien rijd je met kinderen minder lang achter elkaar dan je alleen zou doen. Bouw ook zeker één of twee rustdagen in. Zo heb je voldoende rek in je schema, mocht je graag een nachtje extra willen blijven op een fijne plek.

Hoeveel mijl per dag rijden in Amerika? Travelvibe

Waar let je op bij het boeken van een camper in Amerika?

Een RV kun je zelf boeken, als je weet wat je wilt en vanuit welke plek. Kies je RV in ieder geval niet te klein, let vooral de grootte van de slaapplekken. Het is prettig als je niet alles hoeft om te bouwen tot een bed. Er zijn namelijk veel spullen die een plekje moeten krijgen als je allemaal gaat slapen… Wij haalden onze RV de volgende dag op. Hiervoor hadden we vervoer nodig en we ging met de trein. Dit is geen aanrader! Geen fijne plek voor je kids (en ook niet voor jou). Kies liever voor een taxi van Uber. Download hiervoor eerst de app. Dan ben je minder dollars kwijt dan een reguliere taxi.

Welke camper kies je voor een roadtrip Amerika? Travelvibe

Vliegen naar Amerika en snel door de douane

Wij vlogen dit keer via Dublin en met een speciale reden. Op de luchthaven van Dublin is een US Preclearance facility in Terminal 2. Reizigers die naar de VS vliegen kunnen hier alle immigration, customs en agriculture inspections doorlopen voor vertrek en deze duren niet lang. Dit betekent in praktijk dat je, eenmaal geland in de VS, de uitgang voor de Amerikaanse staatsburgers kunt volgen. Je hoeft dus niet meer urenlang in de rij te staan om door de douane te komen. Zo blijft je een hoop leed en tijd bespaard. Vooral met (kleine) kinderen kan dit prettig zijn.

Tip: Zorg dat je je esta USA aanvraagt voor vertrek!

Met kids op roadtrip naar Amerika - Travelvibe

Wat neem je mee op een roadtrip Californië?

Laat al het speelgoed maar thuis. Je kids zijn al gauw tevreden met de tv in het vliegtuig of hun eigen tablet. Verder is genoeg vermaak, desnoods koop je wat speelgoed in bijvoorbeeld Walmart. Neem wel verschillende soorten kleding mee. De Californische kust boven San Francisco kan mistig en fris zijn. Verder landinwaarts is het heet in de zomer.

Tip: download voor vertrek de Storytel-App voor urenlang luisterplezier tijdens een lange reis, zoals een vliegreis en roadtrip Amerika!

Praktische tips roadtrip west amerika - Travelvibe

Hoe vind je een camping in Amerika?

RV parks of campgrounds van tevoren boeken is niet nodig. Wel is het handig om de KOA (Kampgrounds of America) app te downloaden. Vaak krijg je van de RV verhuur ook een kaart met KOA campings mee. Een andere tip is de Travel & Savings guide van Good Sam. Hier staan alle RV parks en campgrounds in die er maar zijn. Zo vind je altijd iets in de buurt.

Lassen Volcanic NP - Camper roadtrip Amerika - Travelvibe

Welke voorzieningen hebben de campings in Amerika?

Op bijna iedere campingplek heb je een eigen barbecue en een picknicktafel of zitje. Alles uitgerust om buiten te eten dus. De RV’s zijn voorzien van wc, douche, watertank en generator. Op een plek met een ‘full hook up’ ben je aangesloten op elektriciteit en leidingwater en wordt afvalwater afgevoerd. En zijn ook campgrounds waar je alleen elektriciteit hebt, maar je kunt je prima redden met je watertank en speciale plekken waar je je sanitaire voorzieningen kunt lozen en water tanken. De generator gebruikten wij alleen onderweg, voor het zetten van ons Hollandse bakje koffie.

Waar kun je kamperen in Amerika - Travelvibe

Geniet van jouw roadtrip Amerika!

Je hoeft niet alle toeristische trekpleisters te bezoeken voor een geweldige ervaring. Downtown San Francisco is met een RV soms even hectisch. Eenmaal over de Golden Gate Bridge ben je van het drukke downtown in een heel andere wereld.
En… geniet vooral van al het moois. De ruige kust, idyllische dorpjes, prachtige nationale parken en spectaculaire natuur. Tel daarbij op relaxte sfeer, de spectaculaire overdaad in de grotere winkels, de ruim opgezette, brede wegen en het unieke ‘Amerikaanse gevoel’ wat het tot zo’n geweldige ervaring maakt. Voor jou en zeker ook voor je kinderen. Die vergeten dit ook nooit meer!

Genieten van een roadtrip Amerika - Travelvibe

Zelf een roadtrip maken door Amerika?

Boek hier direct jouw vliegtickets naar de Verenigde Staten

Fijne reisboeken voor een roadtrip Amerika:

Meer wereldse reisavonturen vind je op de pagina Wereldwijd

Roadtrip Californie Oregon met een camper - Travelvibe