tips city trip Dublin | Travelvibe

Ben jij toe aan een weekendje weg en houd je van muziek, shoppen en natuur? Denk dan deze herfst eens aan Dublin. De stad heeft een bruisend centrum, authentieke pubs en een boeiende geschiedenis. Ga een dagje shoppen of bezoek het muzikale Temple Bar District. Heb je genoeg van de drukte? Neem de trein naar één van de levendige kustplaatsjes. Maak vanuit daar een wandeling langs de steile kliffen. Ze liggen op een half uurtje afstand van de stad.

Ben je nog niet overtuigd? Travelvibe geeft je 5x redenen waarom je deze herfst écht naar Dublin moet…

tips city trip Dublin | Travelvibe

1. De natuur is super dichtbij

Door het milde zeeklimaat is het in het najaar heerlijk toeven in Ierland. Dublin is omgeven door prachtige natuur. De stad is dan ook de ideale uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Neem de regionale trein (DART) en binnen 30 minuten bevind je je in levendige kustplaatsjes zoals Malahide of Howth. Insider tip: maak de Howth Cliff walk en geniet van een verfrissende wandeling langs steile kliffen.

tips citytrip dublin, Temple bar | Travelvibe

2. Je vergeet je herfst dip met Ierse muziek

Dublin ademt muziek! Waar je ook bent, op elke straathoek en vanuit iedere pub hoor je Ierse muziek Een citytrip aan Dublin is dan ook niet compleet zonder een bezoekje aan één van de vele lokale pubs of bars. Je vergeet je herfstdip direct als je luistert naar de livemuziek van talentvolle bands. Bekendste muziek pub: The Temple Bar 47-48 Temple Bar, Dublin, Dublin City.

tips city trip dublin, Ierse fan | Travelvibe

3. Je wordt vrolijk van Ierse gezelligheid

Heb jij de beelden van het EK van afgelopen zomer nog in je hoofd? De Ieren stalen toen keer op keer de show met hun vriendelijke EK humor. Ga je naar Dublin? Dan kom je hier ongetwijfeld weer een paar voorbeelden van tegen. Niet voor niets is Dublin door Trip Advisor al drie keer uitgeroepen tot de ‘vriendelijkste stad van Europa’.

tips city trip dublin, trinity college | Travelvibe

4. Tips genoeg voor ‘n citytripje Dublin

In Dublin is genoeg te zien. Wij tippen je een paar must sees. Breng een bezoek aan de Guinness brouwerij met een adembenemend uitzicht over de stad. En wat dacht je Malahide Castle? Een klassiek kasteel dat werd gebouwd in de twaalfde eeuw. Of breng een bezoek aan het statige Trinity College, het universiteitsgebouw van de oudste universiteit van Ierland.

tips city trip dublin, oscar wilde | Travelvibe

5. De beste schrijvers ter wereld komen uit Dublin

Wist jij dat veel beroemde schrijvers uit Dublin komen? Het leverde Dublin zelfs een plek op in de UNESCO werelderfgoedlijst. Dus heb jij altijd al willen weten waar Oscar Wilde de inspiratie voor ‘The Picture of Dorian Gray’ vandaan haalde? In Dublin kun je in zijn voetsporen treden. Maak een literaire kroegentocht en ontdek welke pubs Oscar Wilden, James Joyce, en W.B. Yeats, bezochten.

Citytrip Dublin maken?

Sinds gisteren vliegt KLM twee keer per dag in 1 uur en 40 minuten naar de Ierse hoofdstad. Je boekt al een enkeltje vanaf €78,-. Kijk voor meer informatie en vluchttijden op www.klm.nl.

Meer citytrips van Travelvibe?

Travelvibe maakt regelmatig citytrips naar Europese bestemmingen. Check bijvoorbeeld onze citytrips naar Malaga, Marrakech, of Brussel.