gezellig borrelen en eten in Wageningen - Travelvibe

Waar kun je nu gezellig borrelen en eten in Wageningen? Die vraag wordt ons nog wel eens gesteld… Natuurlijk hebben wij in onze eigen stad een paar favoriete adresjes. We selecteren een restobar, een small bites-restaurant, een fijne wijnbar, een Aziatische topper en een juweel van een café.

Borrelen in Wageningen? Wijnbar Petit Louis

Een paar maanden geleden opende Wijnbar & Bistro Petit Louis haar deuren in Wageningen. Zoals eigenaressen Ingrid en Stephanie het zelf verwoorden: “Petit Louis is dé plek in Wageningen waar je je thuis kunt voelen en in echte Franse sfeer kunt genieten van de dingen die belangrijk zijn in het leven: een goed glas wijn met een verhaal, eten uit eigen keuken en een goed gesprek”. En juist daarom zijn wij zo blij met deze nieuwe hotspot. Op de wijnkaart vind je wijnen uit de familiewijngaard en bijzondere vondsten. De menukaart biedt je een puur en eerlijk aanbod aangevuld met een verrassend menu du jour (3-gangen). De borrelkaart is onze altijd goed-favoriet in de middag of later op de avond.

Openingstijden: Dagelijks van 10.30 – 23.30 uur
Food/drinks: lunch, borrel en diner
Locatie: Bevrijdingsstraat 3-5
Meer info: wijnbarpetitlouis.nl

Gastronomische topgerechten bij Restobar Diels

Diels restobar vind je in een gezellig, sfeervol pand, vlakbij de Markt in Wageningen. Zoals de naam doet vermoeden, je geniet hier van dining & wining in een sfeer die valt tussen bar en restaurant! Je kunt er naast de kaart kiezen voor een 3-gangen menu ( € 29, met wijnarrangement € 45) of een 4-gangen menu (€ 36, met wijnarrangement € 57). Wij kiezen eigenlijk altijd voor het menu, omdat het qua smaak goed en verrassend is met ruime keuze uit vlees, vis en zelfs vegetarisch. In het weekend is reserveren aan te raden. PS: In de zomer kun je er ook lekker buiten eten.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 16.00 uur
Food/drinks: borrel & diner
Locatie: Vijzelstraat 2
Meer info: Dielsrestobar.nl

Proeven, delen, gezelligheid en genieten bij Taste

Bij Restaurant Taste heb je de keuze uit allerlei kleine hapjes. Zo kun je lekker eten waar je zin in hebt, zelfs alleen een bite bij de borrel. In de keuken wordt zo veel mogelijk gewerkt met eerlijke, duurzame en lokale ingrediënten. Op tafel geen menukaart, maar een tablet waarop je jouw gerechtjes bestelt. Ruime keuze uit snackjes, broodhapjes, vis, vlees en fijne desserts. Ook ideaal om even te eten met kinderen, omdat ze hun eigen favorieten kunnen bestellen. Net zo fijn, in de zomer zit je hier hartje centrum op het terras.

Openingstijden: Maandag, woensdag en donderdag: 17.00 – 24.00 uur, Vrijdag, zaterdag en zondag: 12.00 – 24.00 uur
Food/drinks: lunch, diner en borrel
Locatie: Markt 16
Meer info: Taste-wageningen.nl

Taste bites restaurant Wageningen - Travelvibe

Bier en wijn drinken bij Onder de Linden

Eén van de oudste café’s van Nederland vind je in Wageningen. Iets buiten het centrum gelegen, maar op een fijne plek. Binnen neem je plaats in het sfeervolle café, buiten geniet je onder de veranda of het terras van een drankje en een hapje. Bij het café hoort ook een brouwerij, waar het Wageningse Blond en Wageningse Tripel worden gebrouwen. Bij Onder de Linden bestel je een fijne borrelplank, maar kun je ook lekker lunchen. Aanrader is het ‘picknickmandje’, met allerlei kleine koude en warme hapjes.

Openingstijden: Woensdag t/m zondag vanaf 11.00 uur
Food/drinks: lunch, bites en borrel
Locatie: Haagsteeg 16
Meer info: Onderdelindenwageningen.nl

Onder de Linden cafe Wageningen - Travelvibe

Authentiek Thais restaurant My Asia

Ondanks de vele nationaliteiten en culturen, vind je in Wageningen niet heel veel Aziatische restaurants. Gelukkig is er één Thais restaurant waar je authentieke Thaise gerechten kunt eten; My Asia. Op de menukaart vind je maar liefst 80 gerechten uit de Thaise Keuken, bereid met verse kruiden en groenten. Je hebt ruime keuze uit allerlei gerechten met vlees of vis en kleine bijgerechten. Een prima concept om even terug te gaan in Thaise sfeer of om kennis te maken met die verfijnde Thaise smaken.

Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 16.00 – 22.00 uur
Food/drinks: Diner en take-away
Locatie: Hoogstraat 9
Meer info: MyAsia.nu

Thais restaurant Wageningen My-Asia - Travelvibe

Zie voor meer adresjes ook ons eerdere blog over Wageningen

We verzamelden een paar ideeën om ons ‘eigen’ Wageningen te ontdekken als een toerist en vonden zelf ook nog nieuwe hotspots en activiteiten.

Lees meer…

toeristische tips wageningen citytrip veluwe Travelvibe

Heb jij nog leuke tips om te borrelen en eten in Wageningen?
Of heb jij tips voor ‘jouw’ stad? Laat het ons weten!