tips gezinsvakantie Nederland

Heb jij besloten er toch even tussenuit te gaan met je gezin? Dan kun je gelukkig in ons eigen land ook prima terecht! Travelvibe reist regelmatig met kids door Nederland en geniet van onze mooie natuur en onze pittoreske dorpjes en stadjes. In deze nieuwe blog geven we je daarom 5x tips voor een (actieve) gezinsvakantie in ons land:

1. Op safari door de Drentse natuur

Denk jij bij een gezinsvakantie in Drenthe alleen aan wandelen en fietsen met je gezin? Dan ken je Drenthe nog niet goed genoeg en moet je er zeker nog een keer een paar dagen naar toe! Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezinstochtje met de Eko-Explorer? Met deze volledig elektrische jeeps maak je met een gids een rondje over de mooie Drentse hondsrug. Hij neemt je mee naar de mooiste plekjes van het gebied, vertelt je er van alles over én zorgt ervoor dat jullie niet verdwalen natuurlijk! Houden je kids niet van wandelen en is het wel lekker weer? Ga dan eens langs bij het DX Adventure park. Dit is het grootste openlucht waterpark van Nederland en staat garant voor heerlijk dagje vol adrenaline kicks en waterfun.

Eko Tours | Travelvibe-2

2. Varen over de Friese wateren

Gaan jullie graag het water op? Dan is de provincie Friesland een ideale bestemming voor jouw gezin! Huur een bootje en breng al varend bezoekjes aan pittoreske stadjes als IJlst, Sloten en Sneek. Je vindt er volop sporen van het rijke handelsverleden en de vroegere zeevaart, maar je kunt er ook terecht voor gezellige kleine boutiques en koude drankjes op een fijn terras aan het water. Wil je ook graag overnachten op het water? Huur dan eens een vaarhuis! Op deze varende appartementen op het water ben je van alle gemakken voorzien. Sta je ‘s avonds liever met beide benen op de wal? Dan huur je gewoon een leuk vakantiehuis in Friesland.

3. Wadlopen en varen op het Wad

Zijn je kinderen al wat ouder? Dan kan een rondje niet ontbreken op de bucketlist van een actief gezin. Lekker door de modder banjeren, zeehonden zien zonnen op de zandbanken, schelpjes zoeken en staren over de schijnbaar oneindige leegte van het Wad; dat wil je meemaken! Het wadloopcentrum Pieterburen biedt leuke wandeltochten aan samen met de kinderen waarbij je het Wad wel verkent, maar de diepste geulen vermijdt. Je kunt ook een stukje wadlopen combineren met een boottocht. Aanrader! Boek er een paar leuke overnachtingen bij op een Waddeneiland en je hebt gegarandeerd een leuke gezinsvakantie in Nederland.

4. Wandelen in het donker

Zijn jouw kinderen niet bang in het donker? Dan tippen wij je een avondwandeling op onze eigen Veluwe samen met een boswachter van Staatsbosbeheer. Sluip samen met je kinderen door het donkere bos en ga met de boswachter op zoek naar de nachtdieren. Ontdek hoe het bos ‘s nachts tot leven komt en laat elkaar schrikken in het licht van de volle maan. Na afloop van de tocht praten jullie na bij een knapperend haardvuurtje bij jullie vakantiehuis of op de camping want als je er dan toch bent, boek je ook direct even een verblijf voor een gezinsvakantie van een paar dagen. Kun je direct zien hoe mooi de Veluwe er overdag uit ziet…

5. Kanoën over kleine riviertjes

Heb jij energieke kids die graag op water zijn? Kies dan eens voor kanotocht of zelfs een meerdaagse tocht in eigen land. In Nederland hebben we diverse mooie gebieden die perfect geschikt zijn voor actieve kanotochten met het gezin. In het Nationaal Park de Weerribben-Wieden bijvoorbeeld. Of kies voor een tocht over het Drentse riviertje de Hunze, het riviertje de Dommel in Brabant of de Kromme Rijn bij Utrecht. Je kunt gaan voor een dagtocht, maar kunt er ook voor kiezen om te blijven overnachten in een kleine B&B of een mooi vakantiehuis en daarna de volgende dag gewoon weer een tocht te maken! Google even op ‘meerdaagse kanotocht in Nederland’ en je zult zien dat er volop mogelijkheden zijn om Nederland in meerdere dagen per kano te ontdekken.

Meer tips voor een gezinsvakantie in Nederland?

Sta jij na het lezen van dit artikel te trappelen om een fijn vakantiehuisje te boeken  van waaruit je deze activiteiten kunt ondernemen? Boek dan hier een last minute familievakantie in Nederland.

Meer Travelvibe in Nederland?

Travelvibe reist graag door Nederland. Ontdek hier nog een aantal andere tips voor leuke gezinsuitjes in Nederland: