Heb jij vakantieplannen voor Barcelona? Uitstekend idee! Barcelona heeft gedurende deze tijd van het jaar een heerlijk zacht klimaat en bovendien is het niet zo verschrikkelijk druk als in de zomer. Ook als je krap bij de kas zit, kun je prima een midweekje naar Barcelona. Boek goedkoopste vliegtickets online en bezoek budgetproof bezienswaardigheden. Dit zijn vijf budgettips voor een vakantie in Barcelona.

Goedkope vliegtickets

Doe goed onderzoek naar de goedkoopste vliegtickets. Boek vliegtickets naar Barcelona op het juiste moment bij de juiste aanbieder. Als je goed zoekt kun je voor zo’n 35 euro naar Barcelona vliegen. November is de goedkoopste maand om te vliegen. Vergelijk verschillende websites en verschillende luchtvaartmaatschappijen met elkaar om tot de goedkoopste optie te komen. Een wat minder comfortabele vlucht is voor Barcelona niet heel erg. Het is slechts zo’n twee uur vliegen.

Overnachten

Hotels geven natuurlijk het ultieme vakantiegevoel, maar ze zijn natuurlijk niet echt budgetproof. Zoek in plaats daarvan naar fijne Airbnb’s of een leuk hostel. Als je met het gezin reist bestaan er ook speciale familiehostels. Wil je toch graag in een hotel overnachten? Zoek dan een hotelletje dat wat meer buiten het centrum ligt. Met dat ene metrokaartje extra ben je vaak alsnog goedkoper uit. Ook een leuk idee: echt flink koud wordt het nooit in Barcelona. Je kunt dus ook prima kijken voor een leuke stacaravan op een stadscamping.

City pass

Zoals bijna elke grote stad heeft ook Barcelona een eigen citypass. Met een citypass van Barcelona kun je, wanneer je van plan bent om bepaalde bezienswaardigheden sowieso te willen bekijken, een hoop geld besparen. Met de aanschaf van een citypass heb je een gratis transfer van de luchthaven naar het centrum van de stad. Bovendien heb je gratis toegang tot park Guell, de Sagrada Familia en kun je gratis op een hop on hop off bus stappen. Ook kan het een idee zijn om een kortingskaart te kopen voor bijvoorbeeld de metro. Zeker als jouw hotel een eindje buiten het centrum ligt kan dat flink wat geld schelen.

Musea

Barcelona wil culturele bezienswaardigheden graag toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen. Musea zijn hier dus niet heel erg duur. Bovendien zijn op de eerste zondag van de maand alle musea in Barcelona helemaal gratis. Neem eens een kijkje in het Picasso Museum of in het Chocolade Museum. De Sagrada Familia kost wellicht een smak geld, maar de buitenkant van het gebouw is al imposant genoeg. Daar hoef je niet nog extra entree voor te betalen.

Eet op straat

In Spanje is het natuurlijk heerlijk om elke dag twee keer (en het liefst drie keer) lekker uit eten te gaan. Barcelona is echter heel populair bij toeristen, wat het haast onmogelijk maakt om een beetje betaalbaar uit eten te gaan. Gelukkig stikt Barcelona van de leuke marktjes waar je vers brood, kaas, fruit en andere versnaperingen kan kopen. Neem een lekker boekje mee en eet op een bankje in het park. Dat kan ook ontzettend gezellig zijn en je portemonnee is je erg dankbaar. Conclusie? Ook met een wat minder gevulde portemonnee kun je best een midweekje naar Barcelona. Dus pak je spullen en boek goedkope vliegtickets. De vakantie wacht op je!