tips herfstvakantie 2016 | Travelvibe

Wat lijkt het nog kort geleden dat we onze kinderen afleverden op het schoolplein voor de eerste schooldag. Nu een weekje of zes later begint in het Midden en Noorden van het land volgende week alweer de herfstvakantie. Twijfel jij nog wat je volgende week gaat doen? Check dan even onze 9x tips voor de herfstvakantie van 2016:

Op ontdekkingstocht in de natuur…

★Bezoek een ‘nieuw’ Duits Nationaal park

Wat dacht je van een bezoekje aan een nieuw nationaal park in Duitsland? Het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald werd pas in 2015 opgericht. Je vindt er indrukwekkende rotspartijen, mysterieuze beukenbossen en een indrukwekkende hangbrug. Vanaf Utrecht rijd je er in vier uurtjes naar toe. Hier vind je meer info over het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald.

Maak een nachtwandeling in Friesland

Op welke plekken in Nederland wordt het nog écht donker? In het Noordoosten van Friesland. Daar vind je het Nationaal Park Lauwersmeer. Het park krijgt waarschijnlijk dit jaar nog de titel ‘Dark Skypark’. Dit betekent dat het één van de donkerste plekken van Europa is. Maak er een nachtwandeling met de boswachter. Op heldere avonden kun je er de melkweg zien. Hier vind je meer info over de nachtwandeling in Nationaal Park Lauwersmeer.

★Maak een herfstverrassingstocht op de Hoge Veluwe

Nationaal park de Hoge Veluwe is op zijn mooist in de herfst. Ga tijdens de herfstvakantie mee op één van de herfstverrassingstochten die het park organiseert. En ontdek samen met een natuurgids wat er in de natuur verandert in de herfst.

Kidsproof musea

 

★ Vier het 25 jarig bestaan van Professor Plons in het Maritiem Museum

De kinder-doe-tentoonstelling Professor Plons bestaat deze herfst 25 jaar. Om dit te vieren, organiseert het Maritiem Museum in de herfstvakantie elke dag wisselende activiteiten. Van een fotoshoot met Professor Plons tot luisteren naar zijn mooiste verhalen. Daar moet je even langs.

 Laat je kids in een mini-tank rijden in het Nationaal Militair Museum

Dit museum is de hemel voor elk stoer jongetje of meisje. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen leren rijden in een mini-tank of ontdekken hoe je een drone bestuurt. Jij geniet van een kop koffie en het fijne uitzicht op de bossen rond het museum. Hier vind je meer info over herfstvakantie programma van het Nationaal Militair Museum.

★ Ga op smokkeljacht in het Openlucht Museum

Tijdens de eerste Wereldoorlog werd er veel gesmokkeld tussen Nederland en België. In het Openlucht museum in Arnhem kun je nu ervaren hoe dat écht geweest moet zijn. Speel er met het hele gezin het smokkelspel! Hier vind je meer info over het smokkelspel.

Relax

★Relaxen op landgoed de Holtweijde

Een paar dagen weg kan ook. Misschien is dan dit fijne herfstvakantie arrangement in Twente iets voor jou? Koekjes bakken, speurtochten en fietstochten; het zit er allemaal bij. Hier vind je meer info over dit herfstvakantiearrangement in de Holtweijde.

★  Dagje Wellness in Spa Sereen

Deze wellness locatie aan de Maarseveense plassen viel ons direct op. Wat een uitzicht! De rustgevende inrichting met Scandinavische touch zorgt ervoor dat wij ons al thuis voelen als we naar de plaatjes kijken. En oh oh, wat hebben ze er een fijn herfstarrangement.

★ Genieten in de Hof van Saksen

De Hof van Saksen in Drente biedt relaxte vakanties voor zowel ouders als kinderen. Tijdens de herfstvakantie kun je er bierproeven, in het donker zwemmen of een fijne wandeling maken in de Drentse natuur. Hier vind je meer info over het programma tijdens de herfstvakantie.