tips Ouddorp

Ouddorp is in Nederland vooral bekend als een fijne bestemming voor de zomervakantie, maar ook in de lente (en zelfs in Corona-tijd) is er genoeg te zien en te beleven. Wij reisden in de meivakantie een weekje af naar dit fijne plaatsje aan de Zuid-Hollandse kust. We genoten er van bloeiende tulpenvelden (wie had dat verwacht in deze regio?), lange strandwandelingen en fijne strandtenten waar je in het zonnetje al heerlijk zit in de lente. Ontdek nu al onze Ouddorp tips voor een weekje in de lente:

Travelvibe’s tips voor een weekje Ouddorp:

1. Strandwandelen bij de vuurtoren

Eén van de meest gefotografeerde plekken van Goeree-Overvlakkee is ongetwijfeld  ‘het Westhoofd,’ de donkerrode vuurtoren van Ouddorpt. Waar je ook bent rondom het dorp altijd zie je ergens in de verte deze statige donkerrode vuurtoren liggen. De huidige vuurtoren staat er sinds 1950, maar ook al ver voor die tijd stonden hier voorgangers van ‘het Westhoofd’. De vuurtoren is niet toegankelijk voor publiek want het is de laatste permanent bemande vuurtoren van Nederland. Vanuit deze vuurtoren wordt het drukke zeevaartverkeer op de Noordzee begeleid. Dat is geen probleem want in het duingebied rond de vuurtoren is het heerlijk wandelen. En je kunt ook helemaal ‘los’ met je camera natuurlijk om het Westhoofd zo mooi mogelijk vast te leggen.

Het Westhoofd

Heerlijk wandelen in het duingebied

2. Bezoekje aan Goedereede

Bezoek je graag idyllische plaatsjes op vakantie? Breng dat even een bezoekje aan het stadje Goedereede. Dit idyllische vestingstadje is een heerlijk plek. Slenter door de schattige, oude straatjes en steegjes, neem een drankje op één van de terrasjes op het dorpsplein of beklim de toren van Goedereede en geniet van het uitzicht op het stadje, de achterliggende duinenen en de zee.

Het dorpspleintje bij de haven. De perfecte plek voor een drankje in de zon!

Niet vies van een stevige beklimming? Breng dan zeker even een bezoekje aan de Toren van Goedereede (op de achtergrond).

Deze schattige oude pandjes vind je vlak bij de haven.

Slenter door de smalle straatjes van het stadje

3. Bunkers spotten bij de punt

Op zoek naar een niet te lange, afwisselende wandeling met kids? Dan is de bunkerroute bij de recreatiegebied de Punt iets voor jullie. De wandeling van ruim een kilometer voert je langs 15 verschillende bunkers op een voormalig bunkercomplex. Het complex werd in de Tweede Wereldoorlog gebouwd door de Duitsers. Na de oorlog verdween het langzaam onder het zand, maar vrijwilligers groeven de bunkers uit. Er is nu een korte, afwisselende route aangelegd die je langs de verschillende bunkers voert. Bij elke bunker vind je een uitgebreide uitleg. Voor kinderen is het extra leuk omdat je op de meeste bunkers kunt klimmen en klauteren of er via een trap onder door kunt lopen.

4. Rondje Kwade Hoek

Wil je eens iets anders doen dan een wandelingetje over het strand? Kies dan eens voor de wandelroute door natuurgebeid de Kwade Hoek. Deze mooie wandelroute van zo’n 4,7 kilometer is absoluut de moeite waard. Via de onverharde wandelpaden en via allerlei vlonders ontdek dit woeste natuurgebied. In het afwisselende landschap zie je volop duinen, bloemen en planten en zie je overal kleine riviertjes van zout,  brak en zoet water. Een vreemd contrast is het overigens wel, je bent midden in een prachtig natuurgebied en op de achtergrond kijk je uit op de zware industrie in het Botlek-gebied bij Rotterdam. Tip: neem wel laarzen of hoge schoenen mee, want op sommige plekken kan het gebied behoorlijk drassig zijn.

5. Dagje Rotterdam

Veel mensen denken dat Ouddorp in Zeeland ligt, maar het ligt nog nét in Zuid-Holland. Dit heeft zo zijn voordelen, want een tripje naar Rotterdam is verrassend dichtbij. Vanuit Ouddorp rijd je in zo’n drie kwartier naar het centrum Rotterdam. Een van onze Ouddorp tips is dan ook om een bezoekje te brengen aan deze stad. Er is daar meer dan genoeg te zien & te beleven. Breng een bezoekje aan de Euromast, leer over onze maritieme historie in het Maritiem Museum. Of ga langs bij één van de gezellige tentjes en shops in het Witte de With kwartier. En natuurlijk kan een bezoekje aan de beroemde Markthal ook niet ontbreken.

Dit is ‘Het Depot’, een gigantische opslagruimte voor meer dan 150.000 kunstwerken naast Museum Booijmans van Beuningen. Binnenkort gaat het open voor bezoekers maar nu al kun je genieten van de spiegeling van de skyline van Rotterdam.

Uitzicht terras SS Rotterdam

Omdat door Corona bijna alles nog gesloten was, kozen wij voor een lunch op cruiseship de SS Rotterdam. Vanaf het terras heb je een geweldig uitzicht op de Maashaven!

Ook een bezoekje aan ‘De verwoeste stad‘ het beeld dat Zadkine maakte naar aanleiding van het bombardement op Rotterdam moet je zeker bekijken. Je vindt het beeld naast het Maritiem museum.

Een bezoekje aan Rotterdam is niet compleet zonder een bezoek aan de beroemde markthal.

6. Tulpenvelden bewonderen bij Middelharnis

Wist jij dat je ook op Goeree Overflakkee prachtige tulpenvelden kunt vinden? Wij in elk geval niet, dus toen we rond de plaatsjes Dirksland en Middelharnis op een kwartiertje rijden van Ouddorp deze prachtige tulpenvelden vonden, waren we enorm verrast. Meestal bloeiden de tulpen iets eerder, maar door het koude voorjaar stonden ze nog grotendeels in bloei. Heb jullie ook fietsen gehuurd? Kies dan voor deze tulpenroute langs de bollenvelden in deze regio.

Zelf op vakantie in Ouddorp?

Accommodaties in Ouddorp

Omdat Ouddorp al lang een vakantiebestemming is, zijn er meer dan genoeg vakantieaccommodaties te vinden. Wij kozen voor Vakantiepark de Ridderstee, een klein vakantiepark met fijn ingerichte designhuisjes waar je, door de kunstmatige duinen die zijn aangelegd, het gevoel hebt midden in de duinen te verblijven.

Meer Travelvibe in Nederland?

Meer Ouddorp tips?

Op de website van Goeree Overvlakkee vind je nog veel meer informatie over deze regio