tips relaxed thuiskomen | Travelvibe

Of je nu een paar zomerse outfits voor een relaxte vakantie in Zuid-Europa of warme kleding voor een stevige wandelvakantie in de bergen moet inpakken; iedereen heeft een andere manier van vakantie vieren, maar hetzelfde gevoel bij thuiskomst: Oh wat veel was! Stapels was die weer uitgepakt, gewassen, gestreken en opgeruimd moeten worden. Verschrikkelijk! De thuiskomstress die daar bij komt kijken laat je natuurlijk liever achterwege. Wij helpen je een handje en geven je vier tips voor relaxed thuiskomen:

TIP 1: Sorteer je was al op je vakantiebestemming

De was die je mee naar huis neemt, is niet te voorkomen. Zorg er dan wel voor dat je er thuis zo min mogelijk aandacht aan hoeft te besteden. Neem drie grote vuilniszakken mee en sorteer je was al op je vakantieadres. Eén met zwarte, één met witte en één met gekleurde was. Zo heb je thuis je was al gesorteerd en heb je er geen omkijken meer naar!

Vakantiewas | Travelvibe

TIP 2: Maak schoon voor je vertrekt

Zorg ervoor dat je huis bij vertrek spik en span in orde is. Bij thuiskomst wil je natuurlijk geen rondslingerend afval of dikke laag stof aantreffen. Geloof ons, het schoonmaken van je huis is een stuk prettiger voor vertrek dan bij thuiskomst. Haal onderweg naar een verse blos bloemen en kom thuis in een heerlijk ruikend huis!

TIP 3: Verschoon de bedden

Niets is fijner dan in je eigen bed met schoon beddengoed, toch? Of je nu twee weken op een matras zo hard als steen hebt geslapen of je nachten hebt doorgebracht in een zacht droombed; je eigen bed is heilig! Zorg dat je bij thuiskomst na je vakantie in een schoon bed neer kunt ploffen, overgordijnen dicht en welterusten!

TIP 4: Blijf nog even onder de radar

Het is natuurlijk hartstikke verleidelijk om al je vrienden, kennissen, familie en collega’s telefonisch te vertellen hoe leuk je vakantie was. Probeer dit te vermijden! Voor je het door hebt, open je je werkmail en word je overspoeld door mailtjes. Blijf dus de eerste dag lekker thuis en geniet van wat tijd voor jezelf, sluit je jaloezieën of en besteed je eerste dag na thuiskomt aan je eigen favoriete bezigheid.

TIP 5: Relax in de tuin

Houd dat vakantiegevoel nog even vast en zet een hangmat met standaard in je tuin Een hangmat biedt ultieme ontspanning doordat je gewicht gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor drukpunten verminderen en je lichaam als vanzelf ontspant.

hangmat

Meer handige Travelvibe tips?

Travelvibe publiceert regelmatig tips over reizen en handige reis items.