tips San Francisco

Het is alweer even geleden dat ik gewapend met mijn paspoort en esta-formulier uitstapte op San Francisco International airport. Wat was ik onder de indruk van China Town, het centrum met zijn gigantische wolkenkrabbers, de indrukwekkend grote Apple store en de zeeleeuwen op pier 39. Wat ik écht nooit meer vergeet, is mijn fietstocht over de Golden Gate Bridge die ik in zoveel films had gezien. In deze nieuwe blog lees je dan ook mijn vijf beste 5x San Francisco tips:

Tip 1: Fiets over de Golden Gate Bridge

Tuurlijk, je kunt een auto huren en daarmee over de Golden Gate Bridge rijden, vast ook top. Wij huurden een fiets in het centrum en namen de fiets. Zo heb je alle tijd om de brug rustig te bewonderen, de wind in je haar te voelen en je enorm cool te voelen terwijl je over de brug fietst. Aan de andere kant van de brug ligt het stadje Sausalito. Na je fietstocht drink je daar lekker een drankje op het terras en neem je het pondje terug naar het centrum. Je fiets kan mee. Ook leuk: de pond vaart langs het eiland met de beroemde Alcatraz-gevangenis.  Boek hier een fiets tour voor een tocht over de Golden Gate Bridge.

Tip 2: Maak een dagtripje naar Silicon Valley

Technologie-fans opgelet want deze tip is speciaal voor jullie. Op zo’n drie kwartier rijden van San Francisco ligt Silicon Valley, het kloppende technologie-hart van de wereld. De grootste technologie-bedrijven van de wereld zijn hier gevestigd. Kijk je ogen uit op de Google of Facebook campus en breng een bezoekje aan het Computer History Museum. Hier boek je een dagje Silicon Valley.

Tip 3: Avondje eten in Chinatown

Chinatown vind je in wel meer Amerikaanse steden, maar in San Francisco vind je de allergrootste Chinatown buiten Azië. Overal vind je leuke eettentje en dat zijn niet alleen restaurants met noodles en gelukskoekjes want het is een ware hotspot voor foodies. Je vindt er meerdere sterren restaurants zoals Mister Jiu’s en China Live. Hier smul je van traditionele Chinese gerechtjes die in een modern jasje zijn gegoten. Aanrader!

Tip 4: Maak een ritje in de beroemde trams

Als San Francisco ergens beroemd om is, is het wel om de beroemde houten trams. Hier wil je natuurlijk een ritje in maken. Een kaartje kopen doe je gewoon in de tram bij de bestuurder voor ongeveer €3,50. De trams vertrekken om de tien minuten vanaf Union square. Absolute must do dit, want zo’n mooi uitzicht over de stad krijg je nooit weer! Ook vind je op meerdere plekken in de stad ‘Cable Car Turnarounds’. Als je daar heen gaat, kun je zien hoe de trams op grote platforms worden omgedraaid zodat ze weer de andere kant op kunnen. Je kunt dit bijvoorbeeld zien op de hoek van Union street.

Cable Cars SF | Travelvibe

Tip 5: Mist spotten vanuit een wolkenkrabber

San Francisco staat ook bekend om de mist. Deze komt vaak aan het eind van de middag opzetten vanaf zee. Vooral in juni, juli en augustus is dit het geval. Daardoor is het in deze maanden ook vaak een stuk koeler in San Francisco dan in de rest van Californië. De mooiste plek om de mist langzaam de stad in te zien komen, is in één van de wolkenkrabbers van de stad. Er zijn meerdere wolkenkrabbers toegankelijk voor het publiek. De bekende Coit tower bijvoorbeeld of kies voor het Sky Terrace bovenop de Westfield Mall.

mist san Francisco

Hoe kom je in San Francisco?

Diverse luchtvaartmaatschappijen, zoals KLM, Lufthansa en Delta bieden directe vluchten aan van Amsterdam naar San Francisco. Een vlucht naar San Francisco duurt 10 uur en 20 minuten.

Meer Travelvibe tips buiten Europa?

Op onze pagina ‘Wereldwijd‘ lees je alles over trips buiten Europa.