scooter

Scooter rijden tijdens je reis heeft veel voordelen. Je ziet veel van de omgeving, en het is gemakkelijk om onderweg een spontane tussenstop te maken zonder naar een parkeerplaats te hoeven zoeken. Bovendien is het met warm weer een comfortabele manier van reizen, voortsnellend op La Souris Scooters terwijl je wind door je haren laat wapperen. Echter, als je van plan bent om met de scooter op reis te gaan, zijn er wel een aantal dingen waar je goed rekening mee moet houden. Met deze tips kun je onbekommerd op weg.

Zoek het niet te ver weg, maar kies voor een bestemming die redelijk in de buurt is

Op een scooter rondtoeren in Zuid-Europa of Azië neemt namelijk de nodige risico’s met zich mee. Zo is het verkeer er vaak druk en chaotisch, en is het wegdek niet altijd zo goed als in Nederland. Hierdoor zijn er jaarlijks vele ongelukken met scooters op vakantie te betreuren. Door een bestemming dichter bij huis te kiezen, weet je in ieder geval dat je met relatief gunstige situaties op de weg te maken hebt. In Nederland, de Benelux en Duitsland zijn ook prachtige gebieden om per scooter te ontdekken. Een bijkomend voordeel van een bestemming in de buurt is dat je geen scooters hoeft te huren, maar gewoon op de vertrouwde op reis kunt. 

Controleer de geldigheid van je rijbewijs

Wil je een scooter huren om in het buitenland mee te rijden? Controleer dan of jouw rijbewijs wel geldig is in het land van bestemming. Op de website van de overheid is dat makkelijk terug te vinden. Is je rijbewijs daar ongeldig, is het ook niet toegestaan om op een huurscooter te rijden. Bovendien hebben scooters in het buitenland vaak zwaardere motoren dan in Nederland, en daar is een motorrijbewijs voor nodig. Kijk dus goed bij de verhuurder of je daadwerkelijk met een scooter te maken hebt, of met een motor.

Zorg dat je scooter klaar is voor vertrek

Ga je op vakantie op je eigen scooter, kun je er het beste voor zorgen dat deze helemaal klaar is voor vertrek. Zo is het raadzaam om nog even een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Dan staat de technische betrouwbaarheid vast, en is de kans kleiner dat je onderweg pech zult hebben. Rijd je op een elektrische scooter, is het een goede optie om een extra accu aan te schaffen om mee te nemen. Heb je een nieuwe scooter, zorg er dan voor dat je er vertrouwd mee bent, door voor aanvang van de reis voldoende ritten te maken.

Meer blogs van Travelvibe met handige tips?

Wat dacht je van deze pagina met de leukste reisgadgets of deze tips voor een wereldsinterieur