De truien en lange broeken mogen weer opgeborgen worden… Het is zomer! Mensen trekken deze zomer massaal naar het strand. Dat is ook niet zo gek, want het strand is de perfecte plek om heerlijk te zonnen en een verkoelende duik te nemen. Als je dan naar het strand gaat, moet je het eigenlijk wel goed doen. Hier zijn onze tips om ervoor te zorgen dat jij optimaal kunt genieten van jouw ontspannende stranddag!

Zonnebrandcrème voor een blije huid

Iedereen kent wel iemand die het simpelweg weigert om zichzelf in te smeren met zonnebrandcrème. Uiteraard is het erg belangrijk dat jij jezelf goed insmeert met zonnebrandcrème wanneer je van de zon gaat genieten. Het is namelijk algemeen bekend dat er een link wordt gelegd tussen verbranding en huidkanker. Dit komt doordat jouw DNA beschadigt wanneer je verbrandt. Wanneer je vaak verbrand, is de kans dat je huidkanker krijgt dan ook een stuk groter. Naast dat het dus veel gezonder is voor je lichaam, heeft het gebruik van zonnebrandcrème eveneens een cosmetische reden. Mensen kunnen sneller rimpels krijgen van veel zonnen, maar als je veel zonnebrandcrème gebruikt hoef je je daar niet zoveel zorgen om te maken.

Helemaal ontspannen op het water

We hebben allemaal wel eens een luchtbed voor in het water gehad. Hoewel het idee heel erg leuk is, kom je toch vaak van een koude kermis thuis. Deze flinterdunne bedjes hebben namelijk nog wel eens de neiging om te kantelen of je rug nat te laten worden. Daar hebben we gelukkig een oplossing voor bedacht! Heb je er wel eens over nagedacht om een normaal luchtbed mee te nemen? Het opblazen van normale luchtbedden kost misschien wat meer moeite dan het opblazen van waterluchtbedden, maar het is het helemaal waard. Lekker zonnen op het water zonder een natte rug te krijgen of in het water te vallen… Wie wil dat nou niet?

Luister naar een podcast of een luisterboek

Veel mensen nemen oordopjes mee naar het strand. Zo kunnen ze helemaal opgaan in hun muziek. Podcasts worden steeds populairder. Het is dan ook echt een aanrader om naar een podcast of luisterboek te luisteren wanneer je aan het strand ligt. Dit is ideaal voor iedereen die zin heeft om lekker zijn of haar ogen te sluiten en zich te verliezen in een verhaal. Of je nu houdt van intrigerende true crime podcast, geniet van een fictief verhaal in de vorm van een voorleesboek of je graag iets educatiefs luistert: het kan allemaal!